Drinkt Charles Leclerc stiekem Red Bull voor een Grand Prix?

News
vrijdag, 21 juli 2023 om 16:00
carlos sainz charles leclerc ferrari 2022f1662108723
Formule 1-coureurs houden zich altijd aan vaste rituelen voor een race. Charles Leclerc wil alleen één aspect geheim houden en dat is welk drankje hij drinkt voor een Grand Prix.
Net zoals in veel andere sporten zijn sponsors in de Formule 1 van levensbelang voor teams en coureurs. Het geld van bedrijven zorgt ervoor dat de salarissen van alle medewerkers betaald kunnen worden en ondertussen doen sommige teams zelf ook aan de nodige marketing. Red Bull Racing is daarvoor een perfect voorbeeld, want alles rondom het team is in de stijl van het bekende energiedrankje.
Maar als Max Verstappen na afloop van een race met een blikje Red Bull of een grote bidon in zijn handen staat, dan zit daar geen energiedrank in - ondanks de branding. Maar één coureur drinkt mogelijk wel stiekem een Red Bull tijdens het raceweekend.

Wat zit er in de fles van Leclerc?

In een interview met Viaplay gaat Charles Leclerc in op hoeveel hij drinkt rondom een race. De Ferrari-coureur vertelt dat hij drie flessen op de grid heeft staan en één in de auto. Maar wanneer hij wil vertellen wat erin zit, dan klapt hij plotseling dicht.

“Ik heb eigenlijk drie verschillende flessen en dan nog één in de auto. Dus ik heb… ik kan het niet zeggen. Het is gewoon.. Ik stop hier. Ik heb drie flessen om mij wat energie te geven voor de race en water en dan nog water in de auto.”

Zelfs na aandringen van de interviewer wil Leclerc niet vertellen wat er in de flessen zit. Er wordt dan ook sterk gespeculeerd dat er een energiedrankje in zit van de grote concurrent.