WhatsApp laat je binnenkort foto's en video's in beste kwaliteit versturen

News
vrijdag, 09 juli 2021 om 15:30
iphone12proreview 3f1603364666
Foto’s en video’s via WhatsApp kan je op het moment alleen versturen met een flinke compressie. Daar gaat binnenkort verandering in komen met een aankomende update.
Met de smartphones van tegenwoordig kunnen we foto’s en video’s maken van extreem hoge kwaliteit, waarbij elk detail zichtbaar is en bij op een microscopisch niveau kan worden ingezoomd. Van die kwaliteit blijft alleen weinig over wanneer je een foto of video deelt via WhatsApp, omdat de applicatie het bestand flink verkleind om snel te kunnen versturen.
WhatsApp is daardoor niet altijd de beste manier om je mooiste plaatjes te delen, maar daar gaat in de toekomst mogelijk verandering in komen. WABetaInfo meldt namelijk dat er nu een nieuwe feature wordt ontwikkeld, die momenteel wordt getest met een beta. Gebruikers die aan de test meedoen kunnen kiezen tussen verschillende soorten kwaliteit voor hun foto’s en video’s.
Daarbij krijgen ze de optie ‘data saver’ voor verkleinde bestanden via compressie, de optie voor ‘best quality’ voor bestanden van hoge kwaliteit en een automatische optie. Bij dat laatste zal WhatsApp waarschijnlijk bestanden van een bepaald formaat verkleinen en alles daaronder zal met de beste kwaliteit worden doorgestuurd. De opties zijn apart te kiezen voor foto en video.

Wanneer komt deze nieuwe feature uit?

De nieuwe feature is zeer interessant voor fotografen onder ons die hun plaatjes in de beste kwaliteit willen delen, maar wanneer we ermee aan de slag kunnen gaan is nog even de vraag. Ten eerste komen niet alle features die worden getest ook uiteindelijk in de publieke versie van WhatsApp terecht. Als deze wel doorontwikkeld zal worden, dan kan het mogelijk nog even duren voordat alle bugs eruit zijn en de feature echt klaar is voor het grote publiek.