De beste upgrades voor je PC gaming setup onder 60 euro

Article
vrijdag, 09 juli 2021 om 16:00
pexels soumil kumar 735911f1620120564
PC gaming kan al snel vrij duur worden met alle upgrades die er mogelijk zijn. Toch kan je je gaming setup ook sterk verbeteren met deze upgrades van onder de 60 euro!

Mechanisch toetsenbord

Eén van de apparaten die je het meest zal gebruiken bij je PC is het toetsenbord. Of je nu teksten aan het typen bent, shortcuts gebruikt voor RTS of MOBA games of aan het sprinten bent door een veldslag: je toetsenbord is je trouwe brother in arms. Het is dan ook zeker geen overbodige luxe om te investeren in een mechanisch toetsenbord.
Deze toetsenborden komen in allerlei verschillende soorten en maten en zijn over het algemeen flink wat prijziger dan een massaal geproduceerd membraan toetsenbord. Gelukkig zijn er ook nog wat goedkopere opties te vinden, zoals de Trust GXT 863 Mazz.
Dit mechanische toetsenbord heeft Outemu Red switches, die vanwege hun lineaire beweging - er zit geen click of bump die de aanslag aangeeft - ideaal zijn voor gaming. Daarnaast kan je met Game Mode de Windows-knop uitschakelen, zodat je tijdens een intense shootout niet meteen naar het bureaublad wordt gestuurd. Uiteraard kan je ook de RGB-verlichting aanpassen naar hartenlust, zoals we gewend zijn tegenwoordig. En dat alles voor maar 49,99 euro!
img 20191206 095616 bokehf1575632334

Streamingmicrofoon

Tijdens competitieve games of als je aan het streamen bent, is het belangrijk dat je duidelijk kan communiceren met je teamgenoten of je publiek. Een mechanisch toetsenbord wil daarbij soms alleen roet in het eten gooien, want de keyboards maken vaak een stuk meer herrie dan een membraan toetsenbord.
Maar dat is niet het enige wat herrie kan maken op en rond je bureau. Wil je dus duidelijk te verstaan blijven, dan is het slim om een goede streamingmicrofoon aan te schaffen. Ook daarbij hoef je het niet al te duur te maken, zoals met de Blue Snowball iCE. Blue staat al jaren bekend om haar uitstekende microfoon en met de Snowball iCE heeft ze een betaalbare en kwalitatieve optie.
trust gaming pakket muis toetsenbordf1608302292

Gaming muis

Net zoals een toetsenbord zal ook een gaming muis één van je trouwe partners zijn tijdens het gamen. Je kan immers wel een ijzersterk toetsenbord hebben, maar wanneer je amper kan mikken in een shooter schiet je daar ook niet veel mee op. Een gaming muis is bovendien ook heel persoonlijk, waarbij de vorm of bepaalde features de doorslag kunnen geven.
Zo is de laatste jaren duidelijk een groei te zien in de populariteit van lightweight muizen, dat is begonnen met de line-up van Finalmouse. Voor die gaming muizen betaal je je alleen helemaal scheel. Een stuk goedkopere optie wat dat betreft is de Trust GXT 960 Graphin. Voor 24,99 euro heb je al een gaming muis met een honeycomb shell, een symmetrisch ontwerp en RGB-verlichting.
Ben je juist niet van de ultralichte muizen en wil je ook eerder een ergonomische muis hebben, dan kan je alvast uitkijken naar de Trust Ybar. Deze gaming muis kent zes programmeerbare knoppen en getextureerde zijkanten voor een goede grip, ook voor maar 24,99 euro. Je moet alleen wel even wachten op de release in juli.
rsz glowup insitu closeup wide 4k 001f1637575873

Grote muismat

Een goede gaming muis is handig, maar je moet natuurlijk ook een goede muismat hebben. Je wil je gloednieuwe muis natuurlijk niet ruw laten vliegen over een naakt stuk bureau of een muismat die je een decennia geleden ergens gratis hebt gekregen. Een goede muismat kan anno 2021 namelijk een even groot verschil maken als de muis zelf!
Je hoeft bovendien ook geen kleine muismat in huis halen, waardoor je tijdens intense potjes eerder de rand tegenkomt dan je lief is. Met een extended muismat heb je genoeg ruimte om je gaming muis overal naar toe te laten gaan en kan je ook je toetsenbord erop laten rusten. Daardoor liggen beiden apparaten op dezelfde hoogte en heb je tegelijkertijd een zachte steun voor je arm. En je hoeft er ook geen hoofdprijs voor te betalen, want de SteelSeries QcK Extended XXL kan je al voor vier tientjes op je bureau parkeren.
2 a1w switchf1612190796

Gaming headset

Zoals eerder gezegd is een heldere communicatie met je teamgenoten van levensbelang in veel games. Maar de microfoons kunnen dan wel van wereldkwaliteit zijn, als jij een slechte koptelefoon of speakers gebruikt, dan zal je alsnog weinig kunnen verstaan. Het is dan ook een goed idee om wat geld te steken in een goede gaming headset. En genieten van oorverdovende explosies is natuurlijk ook een mooie bonus.
Je hebt daarbij de keuze uit een aantal kwalitatieve opties onder de 60 euro. Zo is er de SteelSeries Arctis 1, maar ook de Trust GXT 414 Zamak en Corsair HS45. Alle benoemde gaming headsets kan je naast PC gaming ook gebruiken voor andere consoles die je misschien in je huis hebt staan. Ideale allround opties dus, maar ook een lastige keuze!
Dit artikel is in samenwerking met Trust.

Populair Nieuws