Square Enix niet blij met Final Fantasy XVI verkoop

News
maandag, 07 augustus 2023 om 18:00
final fantasy xvif1610030425
Square Enix heeft vaak hoge verwachtingen van zijn games. Dat is met sommige franchises misschien ook niet onterecht. Square Enix had bijvoorbeeld begrijpelijkerwijs hoge verwachtingen van Final Fantasy XVI, maar die zijn niet waargemaakt.
Van een franchise als Final Fantasy verwacht je dat hij goed verkoopt. Ook Square Enix had graag gezien dat er veel exemplaren over de toonbank gingen, maar bij de laatste kwartaalbespreking liet Takashi Kiryu, de baas van de uitgever, toch weten niet tevreden te zijn met het aantal verkochte exemplaren (via Eurogamer). Opvallend genoeg was Square Enix eerder juist positief over de resultaten.
Kort na release werd duidelijk dat Final Fantasy XVI niet bijzonder snel verkocht. In een week ging de game 3 miljoen keer over de toonbank, een getal waar Final Fantasy VII Remake na drie dagen al overheen zat en waar Final Fantasy XV in één dag gehakt van maakte. Toch zag Square Enix de mindere verkoop van Final Fantasy XVI niet als een teleurstelling, omdat er maar betrekkelijk weinig PS5 consoles verkocht zijn en de game exclusief voor die console beschikbaar is.
Maar nu laat Square Enix dus weten dat de verkoopcijfers wel teleurstellen. De schuld blijft het bedrijf bij de verkoopcijfers van de PS5 leggen. Nu de tekorten van die console voorbij zijn en hij sneller verkoopt, hoopt Square Enix ook Final Fantasy XVI een boost te kunnen geven.

Final Fantasy XVI blijft niet PS5-exclusive

Op korte termijn zit er ook niets anders op dan hopen dat meer PS5-gebruikers de game kopen. Het is weliswaar de bedoeling dat de game ook naar PC komt, maar dat gaat nog even duren. De game blijft sowieso een half jaar PS5-exclusive en bovendien hoeven we niet te verwachten dat de PC-versie daarna meteen klaar is.