'Max Verstappen krijgt gridstraf voor GP van België'

News
vrijdag, 28 juli 2023 om 9:30
si202307270592f1690528465
Max Verstappen moet mogelijk weer een inhaalrace maken van de GP van België. Volgens De Telegraaf pakt de Nederlander dit weekend namelijk zijn eerste gridstraf van het seizoen.
Het seizoen van Max Verstappen verloopt tot nu toe erg soepel. De Nederlander gaat aan de leiding met 281 punten, ten opzichte van 171 punten van teamgenoot Sergio Perez en 139 punten van Fernando Alonso. Het enige waar de regerend wereldkampioen geregeld last van lijkt te hebben, is de versnellingsbak.
Verstappen neemt daarom de vijfde versnellingsbak op in zijn pool voor dit seizoen, wat hem komt te staan op een gridstraf van vijf plaatsen. Dat meldt Erik van Haren van De Telegraaf, die over het algemeen goed is ingelicht als het aankomt op Verstappen. Eerder dit seizoen, in Jeddah, ging één van de versnellingsbakken van de Nederlander kapot.
Met de huidige regels voor sprintraces wordt de straf alleen gegeven voor de Grand Prix op zondag. Dat betekent dat Verstappen gewoon vanaf zijn normale startpositie kan beginnen aan de sprintrace op zaterdag.

Opnieuw een inhaalrace

Dat Red Bull Racing besluit om op Spa-Francorchamps een nieuwe versnellingsbak op te nemen in de pool, is niet zo vreemd. Verstappen kan normaal erg goed uit de voeten op het legendarische circuit, zoals hij ook vorig jaar heeft laten zien.
Toen moest de Nederlander beginnen vanaf P14. In de eerste ronde wist hij al verschillende auto’s in te halen en in ronde 18 nam hij al de leiding over in de race. Uiteindelijk won de regerend wereldkampioen met een straatlengte voorsprong op zijn teamgenoot.