WhatsApp gaat zichzelf beter beveiligen

News
vrijdag, 14 april 2023 om 11:00
whatsappf1631522124
Als je een smartphone hebt gebruik je vrijwel zeker WhatsApp. Gebruikers hebben meestal de nodige gesprekken gevoerd waarvan ze liever niet willen dat een ander ze ziet. Daarom komt WhatsApp met een aantal nieuwe beveiliginsfuncties.
Als populaire berichtendienst heeft WhatsApp natuurlijk een verantwoordelijkheid om gebruikers te beschermen. Er zijn al verschillende maatregelen, zoals end-to-end encryption en de mogelijkheid voor tweestapsverificatie. Maar WhatsApp introduceert binnenkort drie nieuwe functies om je chats nog beter te beveiligen.
Deze worden automatisch aangezet, dus je hoeft er niets voor te doen (dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld tweestapsverificatie). Eén functie, apparaatverificatie is zelfs bijna onzichtbaar: hij zorgt dat je account geen ongewenste berichten kan sturen als je telefoon misschien met malware geïnfecteerd is. Verder kun binnenkort bij een contactpersoon sneller zien of de beveiliginscodes kloppen en je dus met de juiste persoon chat.
Een feature waar je waarschijnlijk vroeger of later sowieso mee in aanraking komt, is een nieuwe accountbescherming bij het overzetten van je account naar een nieuwe telefoon. Voortaan moet je namelijk vanaf je oude telefoon bevestigen dat je je account inderdaad wil verhuizen. Zo kan iemand die jouw accountgegevens heeft nooit zonder jouw toestemming je account op een ander toestel overzetten.

Veel nieuwe features voor WhatsApp

Deze nieuwe beveiligingsfeatures komen in de komende maanden naar WhatsApp. Er zijn ook onlangs bètafeatures ontdekt waarvan niet bekend is wanneer ze lanceren. Zo wordt er gewerkt aan een manier om één specifiek gesprek te vergrendelen.