WhatsApp-gebruikers krijgen toegang tot AI chatbot

News
maandag, 27 november 2023 om 10:00
whatsappf1631522124
Veel apps hebben dit jaar een AI chatbot gekregen en er zijn er nog meer onderweg. Meta kondigde eerder bijvoorbeeld aan dat apps als WhatsApp een bot zouden krijgen. Die is nu uitgerold onder een klein aantal gebruikers.
De eerste WhatsApp-gebruikers hebben toegang gekregen tot een AI chatbot. Deze is nu te vinden onder chats in de nieuwe bèta van de app, meldt WABetaInfo. Een chat met een AI kun je altijd snel beginnen, omdat er een speciale knop voor is.
Boven of naast de knop om een nieuwe chat te beginnen is er nu een knop om een gesprek te starten met een AI. Wanneer je daar op drukt kun je kiezen uit verschillende bots, elk met een eigen functie en persoonlijkheid. Er is ook een vrij neutrale standaard AI-assistent, die waarschijnlijk zal doen denken aan ChatGPT of Google Bard.
Om nadat je voor het eerst met een bot hebt gechat weer met dezelfde persoonlijkheid in gesprek te komen, hoef je niet je oude chat weer op te zoeken in je lijst. Dat kan wel, als je graag verder wil waar je gebleven was, of als hij toch nog redelijk hoog staat. Maar je kunt steeds elke bot kiezen via de speciale knop daarvoor.

Wanneer krijgt elke WhatsApp-gebruiker AI chatbots?

Zoals gezegd is de chatbot alleen beschikbaar in bètaversies. Als je die niet hebt, kun je dus nog niet met de bots aan de gang. Het is niet bekend wanneer deze feature beschikbaar wordt voor alle gebruikers. Waarschijnlijk wordt de feature geleidelijk uitgerold wanneer het zover is dat hij uit bèta is.

Populair Nieuws

Laatste Reacties