F1 TV Pro wordt zelfs nóg duurder voor abonnees

News
dinsdag, 20 februari 2024 om 13:30
f1 tv pro devicesf1648716272
Recent heeft Liberty Media een enorme prijsverhoging voor F1 TV Pro doorgevoerd. En nu blijkt dat de streamingdienst nóg duurder wordt voor abonnees.
In sommige landen moet je veel geld neerleggen als je naar de Formule 1 wil kijken. In Groot-Britannië ben je bijvoorbeeld verplicht om een peperduur abonnement af te sluiten voor Sky Sports. In Nederland hadden we het een lange tijd vrij goed, met eerst Ziggo als rechtenhouder en vervolgens een goedkoop abonnement bij F1 TV Pro.
Maar die laatste is ineens niet meer zo goedkoop. Waar je vorig jaar nog een jaarabonnement kon afsluiten voor 64,99 euro, is dat voor 2024 allesbehalve het geval. De prijs is door Liberty Media in Nederland omhoog gegooid naar 94,99 euro voor een jaarabonnement - een prijsstijging van maar liefst 45 procent.
En daar blijft het niet bij. Nu blijkt namelijk nog eens dat het niet meer mogelijk is om een jaarabonnement af te sluiten. Je kan alleen nog los 11,90 euro per maand betalen. Voor twaalf maanden ben je nu dus bijna 143 euro kwijt. Zelfs als je alleen voor maart tot en met december (zolang het F1-seizoen duurt) een abonnement zou afsluiten, moet je 119 euro betalen.

Onduidelijkheid over de prijsstijging

Veel fans zijn uiteraard niet blij met de enorme prijsstijging, maar met name de slechte communicatie vanuit Liberty Media schiet bij velen in het verkeerde keelgat. Eerst was het onduidelijk of de prijsstijging ook zou zijn voor bestaande abonnees.
Later bleek dat sommige fans wel de oude prijs mogen betalen, terwijl anderen duurder uit zijn. En ook de abonnees inlichten over die nieuwe prijs is bij sommigen wel gebeurd en bij anderen weer niet.
Ook nu is de communicatie weer onduidelijk. Worden jaarabonnementen straks geblokkeerd voor bestaande abonnees of wordt die maatregel ze wel bespaard? Het zal een kwestie van afwachten zijn.