Wesley Sneijder, van recordinternational naar student

News
donderdag, 21 september 2023 om 8:30
schermafbeelding 2023 09 19 om 143801f1695127129
Wesley Sneijder heeft besloten om terug naar de schoolbanken te gaan. De voormalige international van Oranje, met 134 caps op zijn naam, heeft zich ingeschreven voor opleidingen in leiderschap aan zowel Nyenrode in Nederland als Harvard in de Verenigde Staten. Hij heeft als doel om meer te leren over leiderschap, wat hem in de toekomst kan helpen bij bijvoorbeeld een managementfunctie of zelfs als hoofdcoach.
In een het tv-programma Veronica Offside legde Sneijder uit dat hij geïnteresseerd is in het worden van een echte leider. Hij heeft gemerkt dat de beste trainers die hij heeft gehad, ook goede managers waren, en hij wil begrijpen hoe je dit kunt bereiken. Hij is van plan om veel aan zelfreflectie te doen en feedback van anderen te verzamelen om zijn leiderschapsvaardigheden verder te ontwikkelen.
Sneijder is enthousiast over het praktijkgerichte aspect van zijn opleiding aan de Nyenrode Universiteit in Nederland, waarin hij in groepsverband zal werken. Hij noemt het traject daar 'aantrekkelijk'. Het zal enkele maanden in beslag nemen en bestaat uit blokken van twee dagen, afgewisseld met periodes van niet-studeren.

Studeren in de VS

Naast zijn studie in Nederland, heeft Sneijder ook de mogelijkheid om aan de befaamde Harvard Universiteit in de Verenigde Staten te studeren. Hij benadrukt dat Nyenrode de praktijk vertegenwoordigt, terwijl Harvard meer gericht is op theoretische aspecten van leiderschap, en dat dit online zal plaatsvinden in een andere taal. Sneijder is ervan overtuigd dat deze diverse aanpak hem goed zal positioneren voor internationale kansen.
Voor Sneijder is deze stap een manier om zijn toekomstige carrièremogelijkheden uit te breiden. Hij ziet mogelijkheden in zowel managementfuncties als in de rol van hoofdcoach. De opleidingen zullen naar verwachting enkele maanden in beslag nemen, maar hij is vastberaden om zijn kennis en vaardigheden op het gebied van leiderschap te vergroten.