Knotsgek doelpunt keeper beslist Champions League-wedstrijd

News
woensdag, 20 september 2023 om 18:00
Lazio heeft op dinsdagavond in de Champions League op een spectaculaire manier een gelijkspel behaald tegen Atlético Madrid, de tegenstander in dezelfde poule als Feyenoord. De Italiaanse ploeg slaagde erin om in de allerlaatste seconden van de wedstrijd op 1-1 te komen, en dat dankzij doelman Ivan Provedel.
In een dramatische slotfase van de wedstrijd besloot Provedel mee naar voren te gaan en op prachtige wijze met zijn hoofd te scoren nadat de bal opnieuw was ingebracht. Deze 29-jarige Italiaan vierde zijn opvallende doelpunt met grote vreugde.
Met deze prestatie mag Provedel zich de vierde doelman noemen die ooit heeft gescoord in de Champions League, naast andere doelmannen zoals de Duitser Hans-Jörg Butt (drie doelpunten), de Belg Sinan Bolat en de Nigeriaan Vincent Enyeama.
Aanvankelijk leek het erop dat Atlético Madrid de overwinning in Rome zou behalen, vooral nadat Pablo Barrios de Spaanse ploeg na een half uur op voorsprong had gezet. Dit maakte de late gelijkmaker van Lazio des te opmerkelijke.

Koploper in de poule

Feyenoord staat na de eerste wedstrijd bovenaan in Groep E van de Champions League. Tegelijkertijd versloegen ze Celtic met 2-0, dat de wedstrijd beëindigde met slechts negen spelers na twee rode kaarten.
In de volgende speelronde van de Champions League zal Feyenoord op bezoek gaan bij Atlético Madrid, terwijl Lazio het opneemt tegen Celtic. Deze wedstrijden staan gepland voor 4 oktober.

Populair Nieuws