Game en console verkopen enorm gestegen dankzij PS5

News
donderdag, 21 september 2023 om 9:00
playstation 5 thumbf1624433855
De verkopen van games en consoles zitten flink in de lift ten opzichte van vorig jaar. En dat is grotendeels te danken aan de PS5.
De dagelijkse kosten zijn de laatste paar jaar flink gestegen en de inflatie gaat voorlopig niet zakken. Toch is het aantal games en consoles dat in augustus 2023 verkocht is in Europa enorm gestegen ten opzichte van augustus 2022. Dat meldt GamesIndustry.biz op basis van de cijfers van GSD.
Dit jaar zijn er 29 procent meer games verkocht ten opzichte van het jaar ervoor en dat is ook nog eens zonder Baldur’s Gate 3 erbij. De RPG was met overmacht de meest populaire game van augustus. De verkoopcijfers van Baldur’s Gate 3 krijgt de GSD niet van Larian Studios, waardoor je nog wel wat procent erbij op kan tellen.
Maar de stijging van gameverkopen steekt nog zwakjes af in vergelijking met de sales van consoles. In Europa is de verkoop van consoles op het ene na het andere jaar namelijk gestegen met 67 procent.

Gouden bergen voor Sony

Er is ook een duidelijke reden aan te wijzen voor de stijging van de verkopen en dat is de PlayStation 5. De next-gen console van Sony is al sinds de release populair, maar hij was lange tijd niet goed te verkrijgen. Pas begin dit jaar is de PS5 goed verkrijgbaar in de winkels en webshops en dat is te merken in de verkoopcijfers.
Waar alle consoleverkopen namelijk gestegen zijn met 67 procent, is de PlayStation 5 maar liefst 197 procent vaker verkocht in vergelijking met augustus 2022. Sony kan dus een mooi jaarverslag tegemoet zien van Sony Interactive Entertainment.