Slecht nieuws voor piraten: illegale streamingdienst Popcorn Time stopt ermee

News
woensdag, 05 januari 2022 om 11:00
netflix tvf1632484149
Gebruikers van de illegale streamingdienst Popcorn Time zullen moeten gaan betalen voor content. De dienst stopt er namelijk definitief mee, zonder een duidelijke reden te geven.
De laatste jaren is Netflix enorm populair geworden, maar de abonnementskosten zijn ook gestegen. Daarom zijn er veel gebruikers die naar iets minder legale methodes zoeken om alsnog alle films en series te kunnen bekijken. Lange tijd bood Popcorn Time daarvoor de oplossing, maar daar is nu een einde aan gekomen.
De illegale streamingdienst stopt er namelijk definitief mee. Dat hebben de mensen achter de app laten weten aan Bloomberg. Opvallend genoeg wordt er geen reden gegeven waarom Popcorn Time ermee stopt. Mogelijk hebben één of meerdere streamingdiensten juridische stappen ondernomen tegen de app voor het illegaal aanbieden van content.
Ontwikkelaars achter de streamingdienst hebben altijd volgehouden dat Popcorn Time niet verantwoordelijk was voor piraterij, omdat de app simpelweg alleen maar doorlinkt naar andere hosts die films en series illegaal aanbieden via BitTorrent. De originele makers hebben al vrij snel na de lancering in 2014 besloten om met het project te stoppen.

De strijd van Netflix tegen piraten

Netflix ziet piraterij al jarenlang als een grote bedreiging. In 2015 noemde topman Reed Hastings het zelfs nog ‘één van haar grootste concurrenten’. Sindsdien zijn er veel concurrenten voor de streamingdienst bijgekomen, maar doet Netflix er nog alles aan om piraterij en andere manieren om tegen de regels in content te kijken tegen te gaan. Zo wordt er al een lange tijd strijd gevoerd tegen VPN-diensten en gedeelde accounts.

Populair Nieuws