Wat vind jij de meest fijne feature aan de PlayStation 5 naast gaming?

News
dinsdag, 30 april 2024 om 8:00
playstation 5 ps5 dualsense 5f1604590531
Wat vind jij de meest fijne feature aan de PlayStation 5 naast gaming? Deze vraag legden we voor aan de redactie van XGN. Lees je mee?

Arran

Met smart TV/Chromecasts gebruik ik mijn PS5 niet echt meer als een media-apparaat. Maar er is een uitzondering: het is mijn Blu-ray speler. Soms is het echt zoeken naar een streamingdienst waar ik een specifieke serie kan zien, en met een beetje pech kan het helemaal niet zonder vpn. Gelukkig kan ik dan gewoon een schijf in mijn Playstation stoppen en Firefly opzetten.

Luuc

De fijnste feature aan de PS5 is in mijn optiek de verbeterde downloadsnelheden. Wie zich de PlayStation 4 of zelfs de PS3 nog kan heugen, weet hoe tergend traag het downloaden van games altijd ging. Al helemaal doordat bestanden daarna nog op de console gekopieerd moesten worden. Nu ben je binnen een half uur klaar (als je glasvezel hebt uiteraard en een LAN-verbinding) en kun je gelijk spelen. Dat is beter dan een hele dag wachten tot een PS3- of grote PS4-game klaar was met downloaden en dan nog een paar uur nam voor het kopiëren.

Ralph

Stiekem game ik eigenlijk niet zo vaak op de PlayStation 5, maar ik vind het wel een fijn media-apparaat. Ik kan er 4K Blu-rays op kijken (ik ben er laatst achter gekomen dat zeker niet elke blu-ray-speler dat kan), als ik wat muziek in de woonkamer nodig heb zet ik Spotify aan of ik open YouTube om de nieuwste aflevering van Taskmaster op de TV te kijken. Hoe bedoel je het is een gaming console?

Marcus

Ik gebruik de PS5 eigenlijk alleen om te gamen. Als ik nog geen 4K Blu-ray speler had gehad toen ik de console kocht, zou ik die functie misschien gebruiken. Ik kan hetzelfde zeggen voor streaming-apps, als mijn tv ze niet zou ondersteunen.
Het is ergens fijn om te weten dat die functies er zijn, mocht er een keer ingrijpend veel veranderen aan wat er op het tv-meubel te vinden is. Aan de andere kant weet ik (en voel ik me verplicht om te delen) dat een console bij het streamen of het afspelen van Blu-ray veel meer energie gebruikt dan een smart-tv of Blu-ray speler. Ik heb dus zo'n vermoeden dat zelfs als ik de ingebouwde Blu-ray speler zou gebruiken, het een tijdelijke oplossing zou zijn. 

Chris

Oh, die is makkelijk. De SSD is een echte gamechanger en wat mij betreft dé onderscheidende factor tussen de PS4 en PS5. De vrijwel directe starttijden, het vrijwel volledig wegvallen van laadschermen en instant resume zijn stuk voor stuk een verademing.
Zelfs een niet-geoptimaliseerde game als Fallout 4 heeft hier een enorm voordeel van. Een laadtijd van 1,5 minuut wordt gereduceerd tot een tiental seconden, wat het verschil is tussen een kop koffie gaan zetten of gewoon lekker door kunnen spelen. Vergeet de DualSense en andere foefjes, de SSD is de échte next-gen feature.  

Populair Nieuws