Warner Bros. aangeklaagd om Matrix Resurrections

News
dinsdag, 08 februari 2022 om 10:00
schermafbeelding 2021 09 09 om 161044f1631197683
Vorig jaar verscheen het vierde deel in de Matrix-franchise, Resurrections. De film deed het financieel alleen niet zo lekker. Productiemaatschappij Village Roadshow klaagt nu Warner Bros. aan, volgens het bedrijf zou de tegenvaller ten dele te wijten zijn aan de keuze van Warner Bros. om The Matrix Resurrections meteen op HBO Max te zetten.
In 2021 verscheen elke film van Warner Bros. in verband met de pandemie meteen op HBO Max. Dat betekent natuurlijk wel dat er mensen zijn die de film daar kijken, terwijl ze normaal gesproken naar de bioscoop waren gegaan. Daardoor kan zo’n film meteen al op minder box office succes rekenen.
Village Roadshow, de productiemaatschappij van The Matrix, beweert nu benadeeld te zijn door de keuze van Warner Bros. om The Matrix Resurrections op HBO Max te zetten. Het zou gedaan zijn zonder overleg met Village Roadshow. Hoewel de sterren en regisseurs van de film gecompenseerd zijn voor misgelopen potentiële inkomsten, heeft de productiemaatschappij alleen verlies geleden.

Was Matrix Resurrections een lokkertje voor HBO Max?

Village Roadshow beweert dat Warner Bros. gebruik heeft gemaakt van de film om abonnees te winnen voor HBO Max. De productiemaatschappij wijst naar films als Spider-Man: No Way Home om aan te tonen dat een exclusieve bioscooprelease, ondanks de pandemie, mogelijk was geweest en succesvol had kunnen zijn. Bovendien wijst Village Roadshow erop dat Warner Bros. bepaalde films waarvan ze de volledige rechten hebben, uitstelde naar 2022 (waarin het plan om alles op HBO Max te zetten niet gold).
Door het slechte presteren van The Matrix Resurrections kan Village Roadshow een verplichte betaling aan Warner Bros. niet doen, waardoor het de rechten voor de franchise zou verliezen. Village Roadshow wil erkenning dat Warner Bros. overeenkomsten heeft geschonden. Warner Bros. noemt de aanklacht ‘frivool’.

Populair Nieuws