Spider-Man: No Way Home eerste film met miljard dollar opbrengst tijdens corona

News
dinsdag, 28 december 2021 om 13:30
xgn google image
Spider-Man: No Way Home is de eerste film tijdens de coronapandemie die meer dan één miljard dollar heeft opgeleverd. Dit pandemie heeft veel schade aangericht binnen de filmindustrie.
Voor het eerst sinds de coronapandemie is het een film gelukt om meer dan één miljard dollar op te brengen. De film Spider-Man: No Way Home behaalde dit bedrag volgens Variety binnen twee weken na de release in de bioscoop.
Het duurde maar liefst twaalf dagen voor de Marvel-film om dat bedrag op te halen. Het behoort daarmee tot de films die het snelst één miljard dollar opleverden. Spider-Man: No Way Home staat nu op een gedeelde derde plaats samen met Star Wars: The Force Awakens. Op de tweede plek staat Avengers: Infinity War en op de eerste plaats staat Avengers: Endgame.
Spider-Man: No Way Home is daarentegen ook de eerste film met deze prestatie sinds 2019, en daarmee de enige tijdens de coronapandemie. Hiervoor verslaat Spider-Man de Chinese film The Battle at Lake Changjin, die zo’n 900 miljoen dollar opleverde. Andere films zoals F9: The Fast Saga en James Bond: No Time to Die hebben dit jaar meer dan een half miljard dollar opgebracht.

Plot Spider-Man: No Way Home

Spider-Man: No Way Home is de derde Spider-Man film met Tom Holland in de hoofdrol. In de film komt iedereen erachter dat Peter Parker Spider-Man is. Als hij Doctor Strange om hulp vraagt, gaat het goed mis en moet hij het opnemen tegen verschillende vijanden uit het universum van de superheld, waaronder Lizard, Green Goblin en Sandman.