Sony en Gran Turismo-ontwikkelaar komen met 'baanbrekend' AI-project

News
dinsdag, 08 februari 2022 om 9:30
gran turismo 7 headerf1616517810
Polyphony Digital kennen we als de ontwikkelaar van Gran Turismo, maar de studio is ook bezig met een ander project. Samen met Sony werk de studio namelijk aan een ‘baanbrekend project’ met AI.
Sinds 2020 heeft Sony een nieuwe afdeling in het leven geroepen, genaamd Sony AI. Deze tak richt zicht op onderzoek op het gebied van artificial intelligence, beter bekend als AI, en robotica in entertainment-producten. En het lijkt erop dat het eerste project van de afdeling klaar is om getoond te worden aan het publiek.
Via een tweet heeft Sony AI namelijk bekendgemaakt dat op 9 februari het ‘Gaming Flagship’ wordt gelanceerd en een ‘baanbrekend project’ wordt aangekondigd. Dat laatste doet Sony AI niet alleen, het is namelijk samen gaan werken met Polyphony Digital, de ontwikkelaar achter de Gran Turismo-games.
Hoe het project er precies uit zal gaan zien, dat is tot nu toe onbekend, maar daar zal morgen verandering in komen. De kans is bovendien groot dat het iets met racen te maken heeft, aangezien Polyphony Digital, op een shoot ‘em up in de jaren 90 na, geen ervaring heeft met non-race games.

Indrukwekkende features in Gran Turismo 7

Het is daarnaast ook goed mogelijk dat er al een aantal AI-features verwerkt zitten in Gran Turismo 7, de aankomende game van Polyphony Digital. Op de meest recente State of Play is de racegame namelijk uitgebreid getoond en weten we nu dat de titel een aantal geavanceerde, dynamische features krijgt.
Zo wordt bij het maken van de wolken zelfs rekening gehouden met de temperatuur en luchtvochtigheid en zullen plassen op de weg natuurgetrouw verdwijnen. Natte plekken zullen bijvoorbeeld sneller verdwijnen op de racelijn. Dat zijn allemaal features waarbij een slimme AI goed te pas komt.