Meer GTA 6 nieuws kan lang gaan duren

News
dinsdag, 08 februari 2022 om 10:30
gta 6 gameplay geruchtenf1612272539
Grand Theft Auto 6 is eindelijk officieel aangekondigd, maar dat betekent niet dat we de game snel kunnen verwachten. Strauss Zelnick, CEO van Take-Two, heeft namelijk aangegeven dat het bedrijf het schema rondom GTA 6 nieuws aan Rockstar Games laat. De ontwikkelaar krijgt de tijd en ruimte om zelf te bepalen wanneer nieuws naar buiten gebracht wordt.
In een interview met IGN spreekt Zelnick over de manier waarop de studio's onder Take-Two Interactive werken. De CEO stelt dat iedere studio zelf bepaald wanneer er meer informatie over projecten onthuld wordt. Specifiek benoemd hij Rockstar Games en dat de studio vrij is om te bepalen wanneer en hoe aankomende producten onthuld worden.

"Natuurlijk moeten mensen geduld hebben, want veel informatie moet nog gedeeld worden. Rockstar zal dat doen wanneer de tijd daar rijp voor is." - Strauss Zelnick

Zelnick zelf deelde verder geen nieuwe details over GTA 6 in het interview. Wel geeft de CEO aan dat het belangrijk is om verder te bouwen op het succes van voorgaande delen, in dit geval GTA 5. "Elk deel voor ieder van onze succesvolle reeksen heeft altijd beter gepresteerd dan het voorgaande deel", vertelt Zelnick. "Ik zeg niet dat dat nu weer gaat gebeuren, want dat is geen garantie, maar dat is wel ons doel."
gta 6f1658229727

GTA 6 nieuws blijft uit, wel meer GTA 5 nieuws

Op meer GTA 6 nieuws moeten we voor nu dan ook nog even wachten. Wel kunnen we uit het interview opmaken dat Take-Two een flinke klapper wil maken met GTA 6. Als het volgende deel in de Grand Theft Auto-reeks GTA 5 voorbij wil streven, moet de game namelijk flink verkopen. In totaal moeten meer dan 160 miljoen exemplaren over de toonbank vliegen.
In een recente bespreking van de investeerders werd namelijk duidelijk dat GTA 5 meer dan 160 miljoen keer verkocht is. Het vijfde deel is dan ook wel al bijna negen jaar op de markt en wordt nog steeds ondersteund via GTA Online. Een nieuwe versie van de game staat op de planning voor 15 maart. Die komt uit op de PS5 en Xbox Series X.