Wanneer krijgt Nederland een Amazon Prime prijsverhoging?

News
zondag, 31 juli 2022 om 12:00
amazon primef1637335489
Het is de schrik van elke abonnee, maar Amazon gaat toch echt de prijs van Amazon Prime verhogen. Dit gaat om een aantal landen, waarbij de vraag is wanneer de prijsverhoging in Nederland ingaat.
Overal ter wereld hebben bedrijven het momenteel lastig. De inflatie stijgt namelijk sterk en de kosten voor materialen en vervoer gaan ook alleen maar omhoog. Zelfs een enorm rijk bedrijf als Amazon begint daar nu de gevolgen van te voelen.
Als gevolg daarvan heeft Amazon besloten om over te gaan tot een prijsverhoging van Amazon Prime in heel Europa. Hoeveel de prijs stijgt, dat verschilt weer per land. Het is namelijk niet zo dat overal in Europa de prijs voor Amazon Prime drie euro per maand is, zoals in Nederland.
De hoogste stijging komt op het bordje van Frankrijk. Daar zal de prijs namelijk stijgen met maar liefst 43 procent, naar een jaarprijs van 69,90 euro. Bij onze oosterburen wordt Amazon Prime het duurste, met een jaarabonnement voor 89,90 euro. In Frankrijk en Spanje wordt de prijs 49,90 euro. Omgerekend komt dit neer op 4,15 euro per maand . Dat is nog steeds veel minder dan Netflix, Disney+ of Viaplay.

Wanneer krijgt Nederland een prijsstijging?

Hoewel wellicht het vermoeden bestaat dat Nederland meegaat met de prijs van Frankrijk en Spanje is niets minder waar. Wij krijgen voor alsnog geen prijsverhoging! Dat is dus goed nieuws en reden genoeg om een abonnement te nemen. Het is onduidelijk wanneer de prijs voor Nederlanders omhoog gaat, maar vooralsnog zijn er geen plannen de prijs hier te verhogen.
Binnenkort zal The Lord of the Rings: The Rings of Power verschijnen op Prime Video, dat een kleine 465 miljoen dollar kost voor alleen al het eerste seizoen. De special effects in de trailers zien er dan ook zeer indrukwekkend uit.