Prijs van Amazon Prime gaat flink omhoog in Europa

News
dinsdag, 26 juli 2022 om 10:39
primevf1611656378
Amazon Prime wordt momenteel gezien als een heel goede deal. Volgens Amazon was het alleen een iets té goede deal, want het bedrijf gaat de prijs van Prime flink verhogen in Europa.
Momenteel ben je maar drie euro per maand kwijt voor Amazon Prime in Nederland. Daarvoor krijg je niet alleen gratis en snellere bezorgingen via Amazon.nl, maar je krijgt ook maandelijks gratis games en toegang tot de streamingdienst Amazon Prime Video. Daarmee is Amazon veel goedkoper dan concurrenten als Netflix en Disney+.
Amazon gaat nu alleen de prijzen van Prime in Europa verhogen, dat meldt Reuters. De prijsverhoging gaat in vanaf 15 september. Hoe hoog de stijging is, dan verschilt per land. Zo gaat een jaarabonnement op Amazon Prime in Duitsland omhoog van 69 euro naar 89,90 euro, een stijging van 30 procent. In Frankrijk is de relatieve stijging het hoogst met 43 procent - van 49 euro naar 69,90 euro.
Of de prijzen in Nederland omhoog gaan wordt niet gemeld, maar de kans is aanwezig dat hier dezelfde stijging plaatsvindt als in Spanje en Italië. Daar kost een jaar lang Amazon Prime namelijk 36 euro, net zoals momenteel in Nederland, en gaat het omhoog naar 49,90 euro. Dat zou een maandelijkse prijs van 4,15 euro betekenen.

Waarom gaat de prijs van Amazon Prime omhoog?

Amazon benoemt de ‘stijgende inflatie en operationele kosten’ als reden voor de prijsverhoging in Europa. Daarnaast komt Amazon Prime ook met steeds meer content en wordt daar ook meer geld in gestopt. Zo kost het eerste seizoen van het aankomende The Lord of the Rings: The Rings of Power alleen al 465 miljoen dollar, terwijl er naar verluidt ook nog eens twee miljard dollar voor de rechten is betaald.
In april heeft Amazon dan ook voor het eerst sinds zeven jaar tijd een verlies in de kwartaalcijfers gepresenteerd. De nieuwe cijfers van het afgelopen kwartaal worden aankomende donderdag onthuld.

Populair Nieuws

Laatste Reacties