Streamingdienst Amazon Prime Video krijgt enorme makeover

News
dinsdag, 19 juli 2022 om 13:30
prime videof1658226514
Amazon Prime Video is een zeer goedkope streamingdienst, maar het uiterlijk laat nog wel wat te wensen over. Dat heeft Amazon zelf ook gemerkt, dus daarom krijgt de dienst nu een enorme makeover.
Met de moordende concurrentie in de wereld van streaming, doen diensten er alles aan om de aandacht van de kijkers te trekken en die ook vast te houden. Eén van de meest effectieve methodes is natuurlijk het aanbieden van gewilde content, maar dan moeten klanten dat natuurlijk wel kunnen vinden.
Dat was bij Amazon Prime Video af en toe een flinke uitdaging, dankzij het overvolle en drukke ontwerp. Daarom begin Amazon nu met een grote makeover voor de streamingdienst, te beginnen bij de Android app en vervolgens de living room devices, zoals smart TV’s, Apple TV en consoles. Dat meldt The Verge.
Het nieuwe ontwerp moet ervoor zorgen dat de streamingdienst ‘minder druk is en minder overweldigend voor klanten’. Daarbij heeft Amazon gekozen voor een design dat veel lijkt op die van Netflix. Zo zijn de home-knop, zoekbalk en My Stuff verplaatst naar de linkerkant en worden kijkers meteen verwelkomd met een grote plaatje van een serie of film die in de spotlight wordt gezet.

Unieke Amazon Prime Video feature blijft bestaan

Klanten die genieten van bepaalde unieke features van de streamingdienst, die hoeven niet te vrezen. Het lijkt er namelijk op dat de bestaande functies van Amazon Prime Video gewoon blijven bestaan. De meest bekende daarvan is X-Ray. Daarmee is het mogelijk, wanneer de film of serie op pauze staat, om te zien wie er allemaal in een scene spelen.
Het is goed mogelijk dat je het nieuwe design van Amazon Prime Video nog niet meteen ziet. De update wordt namelijk niet meteen overal uitgerold, maar zal in fases gebeuren.