'Apple dreigt Twitter van de App Store te halen'

News
dinsdag, 29 november 2022 om 15:30
iphone 13 mini review 7f1635868827
Het lijkt erop dat Twitter nog een groot probleem erbij heeft. Volgens Elon Musk dreigt Apple namelijk om het social media platform van de App Store te halen.
Sinds de overname door Elon Musk rommelt het aan alle kanten bij Twitter. Veel adverteerders hebben al besloten om zich terug te trekken, waardoor het social media platform veel inkomsten misloopt. En nu lijkt het volgende probleem op komst voor Musk.
De miljardair en nieuwe eigenaar van Twitter claimt namelijk dat Apple heeft gedreigd om de app van de App Store te halen. Voor gebruikers op iPhone en iPad is de App Store de enige manier om Twitter te kunnen downloaden, waardoor het platform zou worden afgesneden van een enorme groep gebruikers.
Dat is ook niet het enige. Volgens Musk heeft Apple namelijk ook besloten om ‘bijna helemaal’ te stoppen met adverteren op Twitter. Daarmee verliest het bedrijf opnieuw een belangrijke bron van inkomsten.

Waarom zou Apple de app weghalen?

Apple heeft nog niks laten horen over de verwijten van Musk, maar een botsing tussen de twee giganten zou niet zo vreemd zijn. Eerder deze maand heeft Musk namelijk kritiek geuit op de 30 procent commissie die Apple heft op inkomsten via apps in de App Store.
Bij Apple zijn ze ondertussen geen fan van het beleid dat Musk voert bij Twitter. CEO Tim Cook zei dat hij hoopte dat Twitter blijft modereren, maar niet veel later heeft Musk besloten om een aantal controversiële figuren terug te laten op Twitter, waaronder Donald Trump. Phil Schiller, één van de topmannen bij Apple, heeft vrijwel direct daarna zijn Twitter-account verwijderd.