Update - 'Dit is waarom de Nintendo Switch OLED 50 dollar duurder is'

News
maandag, 19 juli 2021 om 12:30
Nintendo komt in oktober met de Nintendo Switch OLED, die 50 dollar duurder is dan het origineel. Volgens investeerders komt de prijsverhoging niet door de nieuwe features, maar door een nieuwe strategie van het Japanse bedrijf.

Update - Nintendo maakt niet meer winst op OLED model

Nintendo heeft het rapport van Bloomberg gezien en gereageerd via Twitter. Volgens de Japanse fabrikant klopt er niks van de claims en wordt er niet meer winst gemaakt op de nieuw aangekondigde Nintendo Switch OLED, die in oktober moet verschijnen.

Origineel bericht

Vorige week heeft Nintendo eindelijk een nieuwe versie van de Nintendo Switch onthuld. Het ging daarbij alleen niet om de verwachte Nintendo Switch Pro, maar om de Nintendo Switch OLED. Die versie krijgt een groter OLED scherm en een aantal andere kleine veranderingen, zoals een LAN-port, 64GB aan geheugen en een betere standaard.
Voor de verbeteringen vraagt Nintendo 50 dollar extra in de Verenigde Staten, terwijl de prijs in Europa met ongeveer 40 euro stijgt. Volgens analisten komt die stijging in prijs niet door de nieuwe features, maar door een nieuwe strategie van Nintendo om meer winst te maken per verkochte Nintendo Switch. Dat meldt Bloomberg.
Volgens Yoshio Tamura, de oprichter van researchbedrijf DSCC, kosten de upgrades van de Nintendo Switch OLED niet zoveel. Het nieuwe scherm kost drie tot vijf dollar meer, de grotere opslag 3.50 dollar en de rest hoogstens een paar dollar samen. Dat terwijl de Nintendo Switch al sinds lancering met winst wordt verkocht. Volgens een insider kijkt Sony dan ook met interesse naar de verkopen van de Nintendo Switch OLED, om te profiteren van de veel hogere vraag in vergelijking met het aanbod.

Gaat de Nintendo Switch OLED veel verkopen?

Hoewel er veel analisten zijn die de prijsverhoging een slimme strategie van Nintendo vinden, denkt niet iedereen er zo positief over. Kazunori Ito van onderzoeksbedrijf Morningstar denkt namelijk dat Nintendo zichzelf in de voet schiet.
Of de Nintendo Switch OLED een succes zal worden, dat zal nog even afwachten zijn. Op 8 oktober zal de nieuwe versie wereldwijd gelanceerd worden.
Dit bericht is op 19 juli bijgewerkt.