Update - PS4 Pro cryptofarm was voor FIFA Ultimate Team

News
maandag, 19 juli 2021 om 13:30
pros y contras de comprar una ps4 pro 97692f1626186939
In de categorie opvallend heeft de geheime dienst van Oekraïne wel een heel bijzondere ontdekking gedaan. Er is namelijk een cryptofarm ontdekt die bestond uit duizenden PS4 Pro's. De Sony-console uit 2016 werd gebruikt voor een grootschalige operatie voor het mijnen van cryptocurrency.

Update - Geen crypto, maar FIFA Ultimate Team farm

Het bijzondere verhaal van de PS4 Pro-farm in Oekraïne heeft een flink staartje gekregen. De duizenden PlayStation 4 Pro-consoles werden blijkbaar namelijk niet voor crypto-mining gebruikt, maar om FIFA Ultimate Team-kaarten mee te farmen. De consoles zouden geautomatiseerd matches spelen om in-game currency te verdienen waarna dat gebruikt werd om FUT-kaarten te farmen.
Oorspronkelijke bericht hieronder:
De politie trof in een warenhuis in Oekraïne een heel bijzonder plaatje aan. In een warenhuis naast het voormalige Vinnytsiaoblenergo energiedistributiebedrijf werd een warenhuis met meer dan 5000 gaming-gerelateerde apparaten aangetroffen. Hiervan waren zo'n 3800 consoles en dat terwijl de politie rekende op allerlei PC's.
De geheime dienst van Oekraïne ontdekte de cryptofarm doordat het gebouw in verband werd gebracht met het stelen van elektriciteit van het stroomnetwerk van het land. In een bericht naar de Kyiv Post laat Vinnytsiaoblenergo weten dat de apparatuur niet afkomstig is van het energiedistributiebedrijf. Momenteel is het nog onduidelijk of de stroom daadwerkelijk illegaal gestolen werd. Mocht dit wel het geval zijn, komt het bedrag tot nu toe op zo'n 257.000 dollar uit.
ps4 controllerf1570538676

PS4 Pro cryptofarm mocht flink wat kosten

Wel is de waarde van de PS4 Pro cryptofarm vrij hoog. De waarde van de 3800 consoles zou omgerekend zo'n 1,5 miljoen euro bedragen. De voorwaarde is natuurlijk wel dat het hier allemaal PlayStation 4 Pro modellen zijn en dat deze voor de oorspronkelijke verkoopprijs van 400 euro per stuk opgekocht zijn.
Via de foto van de SBU (de Oekraïense geheime dienst) wordt tevens niet duidelijk of er ook Limited Edition PS4 Pro consoles in het warenhuis stonden. De foto beeld alleen normale Jet Black-versies af.