Zo zet Valve scalpers buitenspel bij pre-orderen Steam Deck

News
vrijdag, 16 juli 2021 om 16:30
screenshot 2021 07 16 092801f1626420534
Al sinds de lancering heeft de verkoop van Playstation 5 en Xbox Series S|X er last van: scalpers die voorraad opkopen en duur doorverkopen. Valve denkt daar bij de lancering van de Steam Deck iets op gevonden te hebben.
Het is een bekend en ergerlijk fenomeen: is er ergens voorraad beschikbaar van de nieuwe PlayStation 5 of Xbox Series X|S, dan is die in no-time uitverkocht. Vervolgens duiken die consoles op Marktplaats of duistere webshops weer op tegen woekerprijzen, waardoor menig gamer ook nu nog zonder nieuwe console zit. Niemand zit daar op te wachten en iedereen zoekt naar oplossingen.
Valve heeft daar goed notie van genomen en heeft maatregelen getroffen voor de start van de pre-orders van de Valve Steam Deck, die vandaag om 19:00 uur van start gaat. Wie wil pre-orderen zal dat moeten doen op de speciale steam desk pagina binnen Steam. Wil je een pre-order plaatsen, dan moet je inloggen op steam: alleen eigenaren van een Steam-account kunnen een pre-order plaatsen. het aantal pre-orders is gelimiteerd tot één.
Maar, een Steam-account is natuurlijk zo gemaakt. Om scalpers verder de voet dwars te zetten is het de eerste 48 uur niet mogelijk om met een hagelnieuw account een pre-order te plaatsen, in die periode moet je minimaal één aankoop in de Store gedaan hebben vóór juni. Dit geeft reguliere gebruikers van Steam de mogelijkheid hun pre-order te plaatsen.
Als laatste 'afschrikkende' maatregel vraagt Valve een kleine aanbetaling. Daarmee worden gebruikers die zomaar lukraak een pre-order plaatsen verder afgeschrikt.

Reserveren en afwachten voor Steam Deck

Heb je eenmaal je pre-order geplaatst, dan sta je in de wachtlijst voor een Steam Deck. Of en wanneer je een Deck toebedeeld krijgt, hoor je alleen later pas: richting december ontvang je een uitnodiging om het verkoopproces te voltooien.
Valve lijkt dus geleerd te hebben van de verkoopperikelen rond de Xbox en PlayStation. Of het voldoende is om de scalpers echt af te schrikken en of er voldoende voorraad zal zijn richting december zullen we waarschijnlijk pas tegen het einde van het jaar weten. Tot die tijd rest ons vooral de keuze uit de drie verschillende Steam Deck varianten!

Populair Nieuws

Laatste Reacties