Waar Netflix inkakt gaat het goed met Disney+

News
donderdag, 12 mei 2022 om 12:30
disneylogof1632855639
Het streaminglandschap verandert in de laatste jaren snel. Netflix krijgt er steeds meer concurrentie bij en die cocurrentie doet het vaak goed. Zo groeide Disney+ in de afgelopen periode behoorlijk terwijl Netflix juist abonnees verloor.
In het afgelopen kwartaal heeft Disney+ zo’n 8 miljoen abonnees voor zich gewonnen. De teller staat nu op 137,7 miljoen betalende gebruikers. Het is een derde meer dan in dezelfde periode een jaar geleden en ook meer dan analisten hadden verwacht.
Alle streamingplatformen van Disney (Disney+, Hulu en ESPN+) zorgen voor 205 miljoen abonnees. Daarmee komt het aantal streamingklanten van Disney aardig in de buurt van de 221,6 miljoen van Netflix. Het gat kan zich bovendien zomaar sneller gaan dichten dan gedacht.
Want het aantal Netflix-abonnees is juist voor het eerst in tien jaar afgenomen. In eerste instantie gaat het om een relatief schamele 200.000, maar Netflix verwacht in de komende periode mogelijk miljoenen abonnees te kunnen verliezen. Het einde van de lockdowns zou thuis content streamen minder populair hebben gemaakt, iets wat voor Disney door haar bioscoopfilms en attractieparken juist voordelig uitpakt.

Concurrentiestrijd om abonnees

Ook de concurrentie in streamingland neemt toe. Naast Disney+ heeft Netflix er ook competitie bij in de vorm van bijvoorbeeld HBO Max en Viaplay, die in hun eerste maanden in Nederland ook flink aantrekken. Veel populaire films en series zijn nu niet of niet meer bij Netflix te zien, wat de dienst voor veel gebruikers minder interessant maakt.

Populair Nieuws