Dit zijn de Game Awards 2022 nominaties

News
dinsdag, 15 november 2022 om 10:00
the game awardsf1639109129
Het einde van het jaar begint langzaam maar zeker in zicht te komen. Dat betekent nu al een paar jaar dat het bijna tijd is voor The Game Awards. De nominaties voor dit jaar zijn nu binnen.
Hoewel Elden Ring lange tijd gezien werd als de gedoodverfde winnaar, is het God of War: Ragnarok die de meeste nominaties heeft binnengesleept. Deze game is in maar liefst tien categorieën genomineerd. Maar Elden Ring staat er met zeven nominaties niet ver onder.
Dat aantal nominaties deelt de FromSoftware game met Horizon Forbidden West. Alle drie de games zijn overigens genomineerd voor de felbegeerde Game of the Year-titel. De nominaties voor die belangrijke categorie zijn als volgt:
Welk van deze games bestempeld wordt tot de beste van 2022 weten we op 9 december. Het live-evenement waarbij de winnaars worden onthuld wordt op die dag uitgezonden om 1.30 uur Nederlandse tijd.

The Game Awards 2022 krijgt nieuwe categorie

Game of the Year is overigens lang niet de enige categorie die wordt uitgereikt. Zoals het een echte award show past zijn er ook prijzen te winnen voor zaken als beste game direction, beste verhaal en beste muziek. Ook sommige genres krijgen een aparte categorie. Een overzicht van alle nominaties kun je vinden op de site van The Game Awards, waar je ook op je favoriet kunt stemmen.
Daarnaast introduceert deze nieuwe editie van de show een nieuwe categorie: Best Adaptation. Er zijn namelijk heel wat gevallen van games die ook een film of serie krijgen en daar wordt nu ook aandacht aan besteed. De genomineerden zijn dit jaar Arcane: League of Legends, Cyberpunk Edgerunners, The Cuphead Show!, Sonic the Hedgehog 2 en Uncharted.