Fans massaal boos op Max Verstappen na GP Brazilië

News
maandag, 14 november 2022 om 11:00
f1 max verstappen cockpitf1650619004
De GP Brazilië is verreden en daarmee is er nog maar één race te gaan voor het einde van het F1 2022 seizoen. Verstappen startte de race met talloze fans, maar eindigde deze met een actie die hem fans gaat kosten. Op social media valt de hele wereld boos over hem heen.
Max Verstappen heeft al een paar races het Formule 1 kampioenschap van 2022 op zijn naam staan. Daarnaast heeft hij dit seizoen al wat records op zijn naam mogen schrijven. Toch is de Nederlander fel op het asfalt als het aankomt op racen.
Waar Verstappen al warm zit, is dat voor zijn teamgenoot Checo Perez nog niet zo. Hij zit nog volop in een strijd om de tweede plek in het kampioenschap met LeClerc. Hoe meer punten Perez bij elkaar weet te sprokkelen voor de race van volgende week, hoe beter dus. Alleen daar denkt Verstappen anders over. Toen de laatste ronde verreden werd, reed Perez namelijk achter Verstappen. Het team gaf de orders om Perez erdoor te laten, maar Verstappen weigerde dat pertinent. De coureur zal zijn teamgenoot er absoluut 'niet voorbij laten', iets waar hij zo 'zijn redenen' voor heeft.
Hoewel Perez er weinig voor koopt en volgende race vol gas moet gaan voor de tweede plek, is de waardering voor Verstappen compleet ingestort op internet. Wij verzamelen wat reacties over het gedrag van de Red Bull coureur.

Onsportiviteit Max Verstappen onduidelijk

Het is onduidelijk waarom Verstappen onduidelijk is richting zijn teamgenoot. Enerzijds is het misschien wat link om in die laatste bochten in de ankers te gaan, terwijl je teamgenoot 4 seconden achter je rijdt. Anderzijds is het kampioenschap al lang binnen en staat er verder veel op het spel.
De redenen waarom Verstappen Perez niet voor heeft gelaten, zijn onduidelijk. Verstappen heeft blijkbaar al eens aan zijn team gemeld waarom hij er zo over denkt, maar het publiek tast in het donker. Dit zou een verrekening kunnen zijn van het feit dat Perez pole pakte in Monaco, waar Verstappen de muur in ging. Perez is erg verrast door de actie van Verstappen. Hij is duidelijk niet blij met de actie van de Nederlander.
Tijdens de post-race interviews bij Viaplay kwam Verstappen nog even aan het woord. Toen hem gevraagd wordt naar de reden, liet hij deze in het midden. Wel wist hij te melden dat er in het team en tussen de coureurs over gesproken is en dat Verstappen zijn Mexicaanse teamgenoot in Abu Dhabi zeker voor zal laten als hij de punten nodig heeft.

Populair Nieuws

Laatste Reacties