Vrouw smokkelt 350 Switch-games op bijzondere manier

News
dinsdag, 18 juni 2024 om 8:00
nintendo switch 3061237 1280f1657875998
Een game is niet bijzonder goedkoop, dus het komt wel eens voor dat ermee gesmokkeld wordt, of dat er grote partijen worden gestolen. Een smokkelactie is onlangs door de Chinese douane verijdeld. Daarbij zijn 350 Switch-games op een bijzondere plek gevonden.
China laat goederen uit het buitenland niet altijd zonder meer het land binnenkomen. De Switch lanceerde er bijvoorbeeld pas meer dan twee jaar nadat hij wereldwijd verscheen. Het lijkt bovendien nog steeds lastig om er aan bepaalde Switch-games te komen, want sommige mensen riskeren flinke boetes om ze het land in te smokkelen.
Hong Kong News meldt bijvoorbeeld dat er onlangs een vrouw is aangehouden door de douane omdat ze zich nerveus gedroeg (via Tom’s Hardware). De douane ontdekte dat ze maar liefst 350 Switch-cartridges verborg en wel op een opvallende plek, namelijk in haar bh.
Eén van de douane-medewerkers zou al voor de aanhouding hebben gemerkt dat de borsten van de vrouw er vreemd uitzagen, wat in combinatie met haar nerveuze gedrag, reden was voor een extra controle. De 350 Switch-games zijn samen zo’n 70.000 yuan, wat zich laat omrekenen naar 9660 dollar of 9000 euro.
Het is momenteel niet duidelijk of de specifike games illegaal waren in China, of dat de smokkelactie puur bedoeld was om importheffingen te ontduiken. Ervan uitgaande dat de specifieke Switch-games niet verboden zijn in China, riskeert de vrouw een flinke boete. Die kan oplopen tot maximaal drie keer het bedrag aan importbelasting dat ze probeerde te ontwijken.

Speelgoed en games centraal bij grote diefstallen

Het gebeurt vaker dat games of speelgoed centraal staan bij diefstallen en smokkelacties. Niet al te lang geleden waren er bijvoorbeeld meerdere arrestaties in Californië rondom een enorme hoeveelheid gestolen LEGO die bij elkaar meer dan 300.000 dollar waard was. Een tiener uit Colorado stal onlangs voor 20.000 dollar aan LEGO.

Populair Nieuws

Laatste Reacties