Tiener steelt voor 20.000 dollar aan LEGO

News
zondag, 02 juni 2024 om 9:00
lego steentjes
LEGO is tegenwoordig erg gewild. Zo erg, dat een tiener in de Verenigde Staten voor 20.000 dollar aan LEGO heeft gestolen uit een winkel.
Aan de lopende band komen er nieuwe sets uit van LEGO en tegenwoordig ook nog eens in samenwerking met andere grote franchises. Zo is recent Barad-dur uit The Lord of the Rings en de Deku Tree uit The Legend of Zelda uit de doeken gedaan door LEGO. Je moet daarvoor alleen wel diep in de buidel tasten, met een prijskaartje van respectievelijk 459,99 en 299,99 euro.
Zulke bedragen maken de LEGO-sets ook ineens interessant voor dieven. Een doos met bouwsteentjes is immers een stuk makkelijker te vervoeren dan een logge televisie. Hetzelfde dacht een 17-jarige jongen uit Denver, Colorado. De tiener brak op 12 mei in bij een Bricks & Minifigs winkel, door de deuren open te trekken met zijn auto. Vervolgens stal hij 14 LEGO-sets en 329 minifiguren, die samen maar liefst 20.000 dollar waard zijn. Dat meldt The Denver Post.
De tiener leek met zijn misdaad weg te komen, totdat hij de gestolen goederen online probeerde te verkopen. Nadat de eigenaar van de winkel via social media het verhaal vertelde, werd hij op de hoogte gebracht dat de LEGO-sets online waren terug te vinden.

LEGO verkopen aan de politie

De eigenaar stelde de sheriff op de hoogte van de poging om de gestolen goederen te verkopen. Vervolgens hebben medewerkers van de sheriff een meeting geregeld om LEGO te kopen van de jongen, waarna bevestigd kon worden dat het inderdaad om de gestolen sets ging. Nadat de woning van de tiener werd doorzocht, zijn bijna alle spullen teruggevonden.
De 17-jarige dief is gearresteerd voor de politie en is aangeklaagd op verdenking van tweedegraads inbraak, criminele baldadigheid en diefstal. Alle aanklachten staat te boek als misdrijven, wat kan zorgen voor een flinke straf.

Populair Nieuws

Laatste Reacties