'Vraag naar iPhone 13 neemt nu al af volgens Apple'

News
donderdag, 02 december 2021 om 14:30
iphone 13 mini review 6f1635868842
De vraag naar de iPhone 13 is niet meer zo hoog als bij lancering. Apple had gehoopt dat veel mensen de telefoon zouden willen, maar het blijkt nu dat de meeste mensen al wachten op de volgende iPhone.
Bloomberg meldt op basis van anonieme bronnen dat de vraag naar iPhone 13 afneemt. Apple had haar productiedoelstelling dit jaar verlaagt met maar liefst 10 miljoen stuks, naar een doel van 90 miljoen. Wegens een gebrek aan onderdelen hoeven de overige 90 miljoen telefoons van Apple mogelijk niet allemaal gemaakt te worden.
Eerder heeft Apple al de productie van de iPad verminderd, om zo meer onderdelen over te houden voor de productie van de iPhone 13. Aangezien net zoals andere techbedrijven Apple last heeft van het wereldwijde chiptekort. Zo zijn er bijvoorbeeld weinig exemplaren van de PlayStation 5 en de Xbox Series X. Het chiptekort is ontstaan in het begin van de coronacrisis, toen in China de chipfabrieken moesten sluiten. Er werd niks meer geproduceerd, maar de vraag nam toe.
Ondanks dit probleem verwachtte de fabrikant dat de vraag naar een nieuwe iPhone nog steeds hoog zou blijven, maar dat blijkt nu niet het geval te zijn. Veel potentiële klanten zijn afgehaakt en wachten liever op het model van volgend jaar. Dit komt volgens het financiële persbureau door de gestegen prijzen van de telefoon. Ook was er bij release van de iPhone 13 kritiek dat de nieuwe smartphone wel heel erg veel lijkt op de iPhone 12.

Apple haalt mogelijk recordverkopen

Apple ligt wel nog steeds op schema om een record voor een vakantieseizoen neer te zetten. Analisten voorspellen dat er een omzetstijging komt van zes procent, wat neerkomt op een indrukwekkende omzet van 117,9 miljard dollar in de laatste drie maanden van dit jaar.

Populair Nieuws

Laatste Reacties