Alec Baldwin zegt dat hij de trekker niet overhaalde op Rust set

News
donderdag, 02 december 2021 om 14:00
Sinds het schietincident op de filmset van de film Rust was het stil rond acteur Alec Baldwin. Onlangs heeft hij deze stilte doorbroken en hield hij een interview met ABC News. In dit interview zei hij iets opvallends, namelijk dat hij de trekker helemaal niet heeft overgehaald van het wapen.
Alec Baldwin zegt dat de trekker niet heeft overgehaald van het wapen dat hij vast had op de set van Rust. Dit is een opvallende uitspraak, want er zijn meerdere verklaringen die zeggen dat dit wel is gebeurd. Er wordt nog steeds onderzoek gedaan naar het incident en er zijn verschillende verhalen die rondgaan over de oorzaak.

Stilte rond Alec Baldwin

Sinds het incident was het stil rond de acteur. Nu heeft hij een interview gehouden aan ABC News. In dit interview zou hij vertellen over het incident. Er werd gedacht dat dit interview meer duidelijkheid zou geven over hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren, maar dit is anders.
Online gaan er bijvoorbeeld veel verschillende verhalen rond, maar door de uitspraak van Baldwin lijkt er alleen maar meer onduidelijkheid te ontstaan. Hoewel Baldwin nu ontkent de trekker te hebben overgehaald, is hij wel aangeklaagd voor het incident door meerdere werknemers die aanwezig waren op de filmset. Zij claimen emotionele schade te hebben opgelopen.
Baldwin doet de uitspraak nadat de interviewer vraagt waarom hij zou hebben geschoten. In de scene die namelijk op dat moment zou worden opgenomen, stond niet in het script dat er geschoten moest worden. Daarop antwoordde Baldwin dat hij de trekker niet over heeft gehaald. Hoe de kogel dan uit het wapen is gekomen, mocht de claim kloppen, is onduidelijk.
Er loopt nog steeds een onderzoek naar het dodelijke ongeluk. Als dat onderzoek is afgerond, wordt het duidelijk wie er echt aansprakelijk is of zijn voor het incident. De gebeurtenis maakt wel weer duidelijk hoe belangrijk het is om veilig om te gaan met wapens op filmsets. Meerdere filmsets hebben na het incident ook besloten om vanaf nu de schoten te laten zien door middel van digitale effecten. Zo hoeft er geen gebruik meer te worden gemaakt van losse flodders.