5 redenen waarom Palworld de eerste hype van 2024 is

Article
dinsdag, 23 januari 2024 om 14:00
palworldf1705918826
Het enorme succes van Palworld kwam als een donderslag bij heldere hemel. Wat maakt deze game zo enorm populair?
Vorige week had nog vrijwel niemand van Palworld gehoord. Inmiddels rijgt de game record na record aan de zegekar. Hoe kan een dergelijke game, die zelfs nog in Early Access is, zo succesvol worden? Wij hebben vijf redenen op een rij gezet waarom Palworld de eerste hype van 2024 geworden is.

Verzamelaars blijven verzamelen

Gotta catch them all! Het is niet voor niets de catchphrase (pun intended) van Pokémon door de jaren heen. Gamers willen verzamelen. Het is een van de belangrijkste redenen waarom Pokémon elk jaar weer een verkoopsucces is en velen zelfs beide 'kleuren' aanschaffen. Gamers zijn ultieme verzamelaars.
Geef een gamer een grote kaart met verzamelobjecten en of dat nu schatkisten in Assassin's Creed, rugtassen in Spider-man of grondstoffen in Atelier games, gamers gaan er op los en eindigen niet tot ze alles hoeken van de kaart doorgespit hebben. Wat dat betreft biedt Palworld natuurlijk de perfecte verslaving: vang die pals!
2024 01 03 palworld comidaf1706019512

Crossover tussen veel genres

Palworld leent elementen bij heel veel games. Natuurlijk staat daarbij Pokémon stijf bovenaan. Spelers kunnen immers Pals verzamelen alsof het Pokémon zijn. Maar met de optie om eigen bouwwerken te construeren worden ook Fortnite spelers aangetrokken. Die zullen zich sowieso ook bij de wat koddige 3D grafische stijl prima thuis voelen.
Ook fans van survival-games als Valheim of ARK kunnen prima hun ei kwijt in PalWorld. Daarnaast heeft Palworld ook een grote aantrekkingskracht voor casual gamers. Veel gamers die normaal niet verder komen dan Candy Crush of Bloons hebben hun weg naar Palworld weten te vinden. Tja, wie wil er nou niet een horde schapen opbouwen om stuk voor stuk te kunnen aaien?
2024 01 03 palworld ametralladoraf1706004397

Pokémon met pistolen

De manier waarop Palworld je laat omgaan met je Pals verschilt nogal van de traditionele Pokémon games. Je kan je pals gebruiken als munitie, ze bewapenen of ze als een kudde beheren. Je kan ze zelfs opeten! Deze vrijheid is iets wat jarenlange fans van Pokémon al jaren missen: nieuwe spel-ideeën, en Palworld heeft die met bakken.

Géén Nintendo

Het is een niet te onderschatten factor dat Palworld géén Nintendo game is. Pokémon games verschijnen alleen op de hardware van Nintendo en hebben daarbij ook de neiging langdurig flink in prijs te blijven. De aanbiedingen van Pokémon gamers moet je met een vergrootglas zoeken. Zelfs nu nog kost een versie van Pokémon Scarlet zo'n 47 euro.
Daarbij vergeleken is Palworld een stuk goedkoper. In de Steam Store is Palworld te koop voor 26,09 euro. Wie een abonnement heeft op Microsoft's Game Pass is helemaal voordelig uit: zij kunnen de game als onderdeel van dat abonnement zonder extra kosten spelen.
2024 01 03 palworld dificultadf1706019548

Memes en aandacht

Sinds de lancering op 19 januari staat Palworld eigenlijk continu in het nieuws. Is het niet vanwege het steeds groter wordende succes, dan wel vanwege de mogelijke plagiaatbeschuldigingen. Al die aandacht heeft een versterkend effect, zeker nu gamers de uitgebreide mogelijkheden (hoe vredelievend of gruwelijk dan ook) aan het ontdekken en delen zijn. Ook doen de vele memes die op Palworld gebaseerd zijn hun adverterende werk.
Ondertussen houdt Pocketpair zich ook niet afzijdig en wordt elke mijlpaal jubelend gevierd. Je kan dit bedrijf ook geen ongelijk geven, als de game inmiddels meer dan 5 miljoen keer verkocht is en hoog op alle ranglijsten (meer dan 1,5 miljoen concurrent gamers!) staat. Dat is een feestje waard en gamers willen daar graag bij zijn.
Dit waren de vijf belangrijkste redenen waarom Palworld de eerste hype van 2024 geworden is. Zijn jullie ook zo enthousiast of laten jullie de Pals voor wat ze zijn? De volgende hype staat ongetwijfeld alweer te trappelen van ongeduld om ontdekt te worden.

Populair Nieuws