Discord, Roblox helpen FBI om extremisten op te sporen

News
vrijdag, 15 maart 2024 om 7:00
robloxf1635494592
Gamen is meestal een onschuldige hobby, maar je vindt overal onaangename types. Populaire platforms onder gamers, zoals Discord, Reddit en Roblox, delen daarom informatie met de FBI. Dat wordt uitgelegd in een nieuw rapport vanuit de VS.
Uit een nieuw rapport van de Amerikaanse Government Accountability Office (GAO) blijkt dat verschillende gaming-bedrijven informatie delen met het Federal Bureau of Investigation (FBI) en het Department of Homeland Security (DHS) (via The Intercept). Discord, Reddit en Roblox worden bij naam genoemd en er werken ook een anonieme uitgever en een eveneens anoniem social media platform mee.
Deze platforms hebben vergaderingen met de DHS waarin ze informatie delen over activiteit van gebruikers die “binnenlands gewelddadig extremisme promoot”. Aangezien het om Amerikaanse instellingen gaat wil “binnenlands” in dit geval zeggen “binnen de VS”. De FBI onderzoekt gevallen van uitlatingen die mogelijk illegaal zijn.

Roblox rapporteert extremistische games

Roblox, een platform waarop gebruikers hun eigen games kunnen maken, heeft als onderdeel van deze vergaderingen al een aantal games gerapporteerd. Gebruikers hadden namelijk games gemaakt gebaseerd op schietpartijen die echt hebben plaatsgevonden. Er zijn alleen zorgen dat er ook uitlatingen onderzocht kunnen worden die helemaal niet extremistisch zijn.
De categorieën waar extremistische uitlatingen in worden gesorteerd zijn namelijk breed genoeg dat online klagen over de regering, zonder verder extremistische bedoelingen, er ook in geplaatst zou kunnen worden. Maar deze uitwisseling van informatie gaat niet weg: de Amerikaanse regering wil graag weten hoe extremisten gamingplatforms gebruiken. DE GAO raadt wel aan dat de FBI en de DHS een plan opstellen rondom de informatie die ze van gaming-bedrijven vragen.

Populair Nieuws

Laatste Reacties