Op Videoland staat nu een nieuwe serie over Zorro

News
donderdag, 14 maart 2024 om 15:30
tv kijkenf1704466846
Vergeet even de helden van Marvel of DC, vroeger was er namelijk een hele andere held: Zorro. De man met het masker en zwarte hoed, heeft nu een 10-delige serie gekregen die al te streamen is.

Deze held gaat al even mee

De serie heet, niet onverwacht, Zorro en telt 10 afleveringen. De serie neemt kijkers mee naar 1834, wanneer Zorro de dood van zijn vader wil wreken. Het Zorro-personage bestaat al sinds 1883 en het gaat altijd om een man met zwart masker, cape, hoed en zwaard. Tevens staat hij erom bekend onrecht en corruptie te bestrijden.
In 1998 was er een hele populaire film met Zorro. Dat was The Mark of Zorro, met in de hoofdrollen voor Antonio Banderas, Anthony Hopkins en Catherine Zeta-Jones. De nieuwe serie heeft een cast die Nederlandse kijkers waarschijnlijk niet zullen herkennen. Het is namelijk een Spaanse productie met een Spaanse cast. De hele serie is ook Spaans gesproken.

Terugkerende elementen in Zorro

Wie bekend is met de verhalen van Zorro weet dat er altijd een paar dingen vast staan:
  • Hij gaat altijd geheel gekleed in het zwart
  • Hij is heel goed in schermen
  • Hij op veel plekken een Z achter als markering, uiteraard door zijn naam
  • Hij rijdt op een zwart paard: Tornado
  • Hij is acrobatisch en atletisch
  • Zijn echte identiteit is niet bekend
  • Hij bestrijdt corruptie en onrecht
Als we kijken naar de superhelden die de laatste jaren aan populariteit gewonnen hebben, vertoont Batman een paar gelijkenissen met Zorro. Denk aan strijden tegen onrecht en het dragen van een cape.
De serie is nu te kijken op Videoland. Alle afleveringen zijn meteen beschikbaar.

Populair Nieuws

Laatste Reacties