Voormalig Disney CEO aangeklaagd om Disney+

News
dinsdag, 16 mei 2023 om 17:30
disney plus logof1628271403
Er zijn de laatste jaren veel streamingdiensten bijgekomen, vaak omdat grote entertainmentbedrijven besloten hun eigen dienst op te zetten. Dat is natuurlijk wel een investering, die niet meteen terug wordt verdiend. Voormalig Disney CEO Bob Chapek wordt nu aangeklaagd om de verliezen van Disney+.
Een aandeelhouder van Disney dient een aanklacht in tegen Disney, de voormalige CEO van het bedrijf en meerdere andere mensen uit de top van de entertainmentgigant (via Deadline). Dat heeft alles te maken met het verlies dat Disney+ draait. Disney zou aandeelhouders daarover misleid hebben toen Bob Chapek CEO was.
De aanklacht beweert dat Disney onjuiste informatie heeft gegeven over de streaming-tak van het bedrijf. Het zou zijn verzwegen dat het tempo waarin er abonnees bij kwamen afnam. Ook zou Disney bepaalde kosten die het maakte voor Disney+ hebben verdoezeld door content die voor de dienst gemaakt werd eerst op traditionele tv uit te zenden, waardoor de productiekosten niet genoteerd hoefden te worden als kosten van Disney+.
Door dat alles kwam het in november 2020 ineens als een schok toen er op het gebied van streaming enorm verlies werd gerapporteerd in de kwartaalcijfers van Disney. Het gevolg was een enorme daling van de waarde van aandelen in het bedrijf. Dat hadden veel aandeelhouders niet aan zien komen.

Disney+ gaat weer de goede kant op

Inmiddels gaat het beter met Disney+. Het aantal abonnees neemt af, maar de verliezen worden kleiner. De dienst is alleen nog altijd niet winstgevend, een mijlpaal die HBO Max onlangs wel bereikte.

Populair Nieuws