Pokémon GO komt opvallend laat met iconisch item

News
dinsdag, 16 mei 2023 om 16:30
pokemon gof1628236560
Pokémon GO draait nu al zo’n 7 jaar mee en in die tijd is de game flink gegroeid. Er zijn bijvoorbeeld veel meer Pokémon toegevoegd en heel wat bekende items zijn de revue gepasseerd. Maar een iconisch item uit de reeks komt binnenkort pas voor het eerst naar de game.
Al sinds de allereerste Pokémon games is de Master Ball een begrip onder fans. Deze Poké Ball is doorgaans de enige bal die garandeert dat je een Pokémon vangt. Hoewel menig jonge speler hem verkwanselt heeft aan een doodnormale Pokémon, is hij bijzonder handig voor het vangen van een legendarische Pokémon (helemaal ééntje die wegrent), of een shiny waar je al uren op jaagt.
Gek genoeg is deze Pokémball nog nooit beschikbaar geweest in Pokémon GO. Daar komt binnenkort verandering in. De bal wordt aan de game toegevoegd als onderdeel van de verhaallijn van het huidige seizoen. Het laatste deel van die verhaallijn begint op 22 mei om 10.00 uur.
Als je dat verhaal doorloopt krijg je dus uiteindelijk een Master Ball. Je hebt tot het einde van het seizoen de tijd. Dat wil zeggen dat je tot 1 juni hebt om de beste Poké Ball te verdienen.

Waarvoor moet je de Master Ball in Pokémon GO gebruiken?

Hoewel het ontvangen van de Master Ball dus een beloning is voor het volgen van een verhaallijn, lijkt er geen ‘bedoeld’ doelwit voor de bal. Niantic laat dat helemaal aan de speler over. Als het goed is komen er meer kansen om de Master Ball te verdienen, maar die lijken zeldzaam te worden. Denk dus goed na welke Pokémon er in de bal moet komen.