PlayStation verliest haar iconische hardware designer

News
dinsdag, 06 september 2022 om 13:00
pexels kerde severin 5961216f1633603917
De PlayStation consoles zijn allemaal zeer herkenbaar en synoniem voor de game-industrie. Mogelijk zullen de ontwerpen er in de toekomst anders uit gaan zien, want Sony is haar iconische hardware designer kwijt.
Al sinds 1986 werkt designer Masayasu Ito bij Sony, waar wij gewerkt heeft aan veel herkenbare producten voor de PlayStation-tak. Nu neemt Ito afscheid van het bedrijf, zo laat Sony weten in een verklaring. 30 september zal de laatste werkdag van de ontwerper zijn, waarna hij met pensioen gaat.
De huidige rol van Ito als representative director en executive vice president zal worden overgenomen door Lin Tao. Tao is momenteel al de director. Om de taken te verdelen zal ook Kiichiro Urata, het huidige hoofd van Japan Asia Partner Development & Relations, aangesteld worden als director bij Sony Interactive Entertainment.

De iconische ontwerpen van Ito

In zijn lange loopbaan bij Sony heeft Masayasu Ito aan de wieg gestaan van veel bekende ontwerpen. Zo ging hij in 2000 bij de PlayStation-tak aan de slag om accessoires voor de PlayStation 2 te ontwerpen, maar toen de ontwikkeling van de PSP begon, mocht Ito de handheld vormgeven.
Daarna is Ito ook verantwoordelijk geweest voor het hardware design van de PlayStation 3 en de hardware én software design voor de PlayStation 4. Het team van Ito heeft ook gewerkt aan de nieuwe DualSense controller, die qua vorm dichtbij het originele design van de PS1-controller blijft. Daar was volgens de designer een simpele reden voor: "We hebben meerdere dingen geprobeerd, maar elke keer kwamen we terug bij dit ontwerp."