'Volgende Mario game wordt remaster van geliefde titel'

News
dinsdag, 11 april 2023 om 11:30
paper mario the thousand year doorf1681202468
Fans wachten alweer een tijdje op een nieuw avontuur met Super Mario in de hoofdrol. Naar verluidt komt er binnenkort een remaster van een geliefde game.
Door de jaren heen zijn er veel verschillende games verschenen met Mario in de hoofdrol, met wisselend succes. Zo zijn er titels die fans weer snel zijn vergeten, maar er zijn ook games die een legendarische status hebben gekregen.
Eén van die games krijgt mogelijk een remaster voor de Nintendo Switch. Dat meldt een gebruiker op Famiboards. De gebruiker in kwestie zou hebben gesproken met drie bronnen, die allemaal melden dat er een remaster komt van Paper Mario: The Thousand-Year Door. De game kwam origineel uit in 2004 voor de Nintendo GameCube en werd destijds zeer positief ontvangen.
Een releasedatum voor de remaster is nog onbekend. Volgens de gebruiker heeft hij van twee bronnen een releasedatum gekregen, maar de derde bron kon die informatie niet bevestigen.

Hoe waarschijnlijk is de Mario remaster?

Een remaster van Paper Mario: The Thousand-Year Door zou passen bij de recente tactiek van Nintendo. Eerder heeft de uitgever aangegeven dat GameCube games namelijk uitgebracht zullen worden als volledige remaster en niet als port voor Nintendo Switch Online. Zo is recent nog Metroid Prime Remastered verschenen.
In een interview heeft Shigeru Miyamoto vorige week ook nog eens gezegd dat we ‘moeten uitkijken naar een Nintendo Direct’ voor de volgende game met Super Mario in de hoofdrol. Mogelijk doelt de topman bij Nintendo op de remaster van Paper Mario.