Voelt Stellar Blade wat traag? Dat is de bedoeling

News
vrijdag, 26 april 2024 om 13:00
stellar blade screenshot new
In een actiegame is het belangrijk dat je aanvallen goed geregistreerd worden. Maar als je vandaag begint aan Stellar Blade, of de demo hebt gespeeld, heb je misschien een kleine vertraging opgemerkt tussen het moment dat je een knop indrukt en wanneer je ook iets ziet gebeuren op het scherm. Deze input lag is geen bug, zo vertelt de regisseur.
Input lag is iets waar gamers zich flink aan kunnen storen. Als je ineens tijdens een gevecht door een vertraging uit je flow wordt gehaald en daardoor verliest, is dat enorm frustrerend. Het kan zijn dat je ook in Stellar Blade het gevoel hebt dat er iets niet helemaal klopt, maar dat is de bedoeling.
Kim Hyung-tae legt in een interview met 4Gamer uit dat er bewust is gekozen voor een input lag van een halve seconde. De animatie van de game vloeit dan namelijk beter dan wanneer een actie meteen te zien is op het moment dat je knop indrukt. Dat het visuele aspect van een actie vertraagd is, betekent overigens niet dat je ook daadwerkelijk met een vertraging vecht.
Een aanval die je uitvoert begint wel gewoon op het moment dat je de knop indrukt. Alleen de animatie loopt achter op wat je doet met je controller. Zodoende denken de ontwikkelaars niet dat de vertraging veel impact heeft op de moeilijkheid van Stellar Blade.

Stellar Blade input lag kan nog aangepast worden

Het kan natuurlijk zijn dat dat in de praktijk tegenvalt en in dat geval is Kim Hyung-tae bereid om terug te komen op deze keuze. Als er genoeg feedback is waaruit blijkt dat spelers de game wel als moeilijker ervaren door input lag, kunnen er updates komen die de input lag veranderen.
Dat lijkt al tot op zekere hoogte aan de gang te zijn. De day one patch voor de game past de input-tijd voor basisaanvallen aan. Ook moet de game sneller reageren bij het blocken en parryen van aanvallen van vijanden.
Stellar Blade verschijnt vandaag voor de PlayStation 5. Er is erg veel te doen om het uiterlijk van de hoofdpersoon, maar volgens onze Chris is de game echt niet alleen eyecandy, zo schrijft hij in de review. De game kreeg dan ook heel mooi cijfer.

Populair Nieuws