Stellar Blade-fans maken ontwikkelaar bang

News
donderdag, 11 april 2024 om 13:30
stellar bladef1710155909
Binnenkort kunnen PlayStation-spelers weer aan de slag met een nieuwe exclusive. De game Stellar Blade ligt namelijk deze maand in de winkel. Je kunt de game nu al spelen via een demo, maar sommige mensen doen dat zoveel dat de ontwikkelaar er haast bang van wordt.
Voor de meeste mensen is een demo iets om één of twee keer te spelen, zodat ze kunnen bepalen of ze de volledige game willen hebben. Maar er zijn ook uitzonderingen, zo blijkt maar weer eens met Stellar Blade. Een aantal spelers steekt heel veel tijd in de demo, in sommige gevallen meer dan 50 uur.
Stellar Blade - PS5 Image
Stellar Blade - PS5
EUR74.99
Op voorraad
Koop op bol.
Ontwikkelaar Shift Up maakt zich zorgen om die spelers. De studio is er namelijk van overtuigd dat je beter kunt genieten van de volledige game, als je je inhoudt met de demo, zodat je niet al uitgekeken bent op Stellar Blade voordat de game verschijnt. Van mensen die er tientallen uren in steken, wordt de studio een beetje bang.
Toch is Shift Up er zelf deels schuldig aan dat mensen zoveel tijd in de demo stoppen. De studio gaf namelijk het advies om hoofdpersoon Eve normale kleding te geven, omdat het gewaagde Skin Suit de game moeilijker maakt. Veel spelers zien dat alleen als uitdaging.
Met het Skin Suit heb je namelijk geen schilden en vang je klappen dus veel harder op. Voor sommige spelers is het nu in zekere zin een sport geworden om te proberen de enige boss in de demo te verslaan met het Skin Suit aan, zonder geraakt te worden. Daar zal een hoop speeltijd vandaan komen.

Wanneer ligt Stellar Blade in de winkel?

Wie Stellar Blade heeft geprobeerd en overtuigd is, hoeft niet al te lang meer te wachten. De game verschijnt namelijk op 26 april voor de PS5. Hopelijk heb je de demo tegen die tijd nog niet zoveel gespeeld dat je interesse verdampt is.