Villeneuve zegt dat hij met Dune Part 2 'helemaal los kan gaan'

News
dinsdag, 07 september 2021 om 11:30
dune st 4 jpg sd high copyright c 2020 warner bros entertainment inc all rights reserved photo credit courtesy of warner bros pictures and legendary picturesf1673475609
Nog eventjes geduld en dan draait eindelijk Dune in de bioscoop. Regisseur Denis Villeneuve wil ondertussen alvast dolgraag aan de slag met Dune Part 2 en claimt dat hij met die film helemaal los kan gaan.
Het is geen eenvoudige taak om een grootste en geliefde wereld uit een boekenreeks te vertalen naar het grote scherm. Niet alleen krijg je te maken met de torenhoge verwachtingen van de fans, maar je moet ook nog eens de lore uitleggen aan alle kijkers die niet bekend zijn met de boekenreeks.
Dat is een gevoelige balans waar Denis Villeneuve moeite mee heeft gehad, zo legt hij uit in een interview met onder andere IGN. Volgens de regisseur was het lastig om publiek te introduceren aan de werelden, de cultuur, de families en de codes van Dune. Nu dat alleen uit de weg is, claimt de Canadees dat Dune Part 2 echt een feestje kan worden.

Opnames Dune Part 2 al in 2022?

De regisseur wil dan ook zo snel mogelijk aan de slag gaan met de sequel op Dune. Hij popelt dan ook op het groene licht van Warner Bros., zodat de het beginnende werk meteen van start kan gaan. Volgens Villeneuve zal het namelijk eerst een paar maanden duren voordat alle sets en kostuums klaar zijn.
Wanneer dat het geval is, dan wil de Canadees vervolgens meteen gaan filmen in 2022, zodat we zo snel mogelijk van Dune Part 2 kunnen genieten. Het is alleen nog even wachten of goedkeuring van de studio en dat is weer afhankelijk van hoe goed Dune het zal doen in de bioscoop.

Populair Nieuws