Vikings acteur gaat hoofdrol spelen in Dune prequel serie

News
woensdag, 09 november 2022 om 11:30
vikings 2f1667989541
Travis Fimmel heeft eindelijk weer een grote rol te pakken. De acteur uit Vikings gaat namelijk de mannelijke hoofdrol spelen in Dune: The Sisterhood, de prequel serie van HBO Max.
De cast van Dune: The Sisterhood blijft maar groter worden. De serie heeft namelijk nu de mannelijke hoofdrol gevonden. Dat meldt Variety. Travis Fimmel, die de meeste mensen waarschijnlijk kennen als Ragnar Lothbrok uit Vikings, gaat het personage Desmond Hart spelen.
Veel is er nog niet bekend over de rol, maar volgens de beschrijving is Hart een ‘charismatische soldaat met een raadselachtig verleden’ die er alles aan doet om het vertrouwen van de keizer te krijgen. Hij is zelfs bereid om daarvoor de Sisterhood op te geven.

Grote cast voor Dune prequel serie

Fimmel is niet het enige castlid dat al is bevestigd voor de Dune prequel serie. In de show spelen Emily Watson en Shirley Henderson de Harkonnen Sisters, die aan de wieg staan van de Bene Gesserit. De show speelt zich dan ook af 10.000 jaar voor de eerste film en is gebaseerd op het boek Sisterhood of Dune. Ook spelen Indira Varma, Sarah-Sofie Boussnina, Shalom Brune-Franklin, Faoileann Cunningham, Aoife Hinds en Chloe Lea in de serie.
De regie is in handen van de Emmy-winnende regisseur Johan Renck, die eerder verantwoordelijk is geweest voor Chernobyl. Wanneer de Dune prequel serie op HBO Max verschijnt is nog niet bekend.