Dune 2 cast versterkt met nog een grote naam

News
woensdag, 22 juni 2022 om 16:45
rsz dune st 5 jpg sd high copyright c 2020 warner bros entertainment inc all rights reserved photo credit courtesy of warner bros pictures and legendary picturesf1700149552
Het eerste deel van Dune had al een indrukwekkende cast, maar voor Dune 2 gaat regisseur Denis Villeneuve nog een stapje verder. De cast krijgt namelijk nóg een grote naam erbij.
We gaan in Dune 2 een nieuwe naam zien op Arrakis. Volgens Variety zal namelijk Lea Seydoux aan de cast worden toegevoegd van de film. De Franse actrice gaat de rol spelen van Lady Margot, een Bene Gesserit en vrouw van Count Hasimir Fenring.
Daarmee wordt de Dune-reeks van Denis Villeneuve weer een stukje anders dan de verfilming van David Lynch uit 1984. In die versie van Frank Herbert's boek zitten Lady Margot en Count Hasimir Fenring allebei niet. Wie Fenring gaat spelen is nog niet bekend.

Nieuwe namen in Dune 2

Lea Seydoux is niet de enige grote naam die de cast van Dune 2 gaat versterken. Eerder is namelijk al bekend geworden dat niemand minder dan Christopher Walken de rol gaat spelen van Padishah Emperor Shaddam IV.
De casting van de nieuwe rollen moet ook bijna klaar zijn. Volgen Villeneuve zullen de opnames voor Dune 2 namelijk van start gaan aan het einde van de zomer. Als alles volgens plan gaat, en corona dus niet weer roet in het eten gooit, kunnen we Dune 2 verwachten op 23 oktober 2023 in de bioscopen.
Lange tijd waren er twijfels of Dune 2 wel zou komen. Warner Bros. wilde namelijk eerst weten of het eerste deel een succes zou zijn, voordat het groene licht werd gegeven. Uiteindelijk heeft de studio al snel na de release de goedkeuring gegeven. Dat is goed ook, want het eerste deel van Dune heeft een behoorlijk open einde.

Populair Nieuws