‘Apple gaat iOS flink stroomlijnen’

News
woensdag, 09 november 2022 om 12:00
apple 132960
Je kunt bijna niet meer om smartphones heen, maar niet alle gebruikers kunnen even goed met de interface overweg. Er zijn vaak opties beschikbaar om daar iets aan te doen, maar Apple lijkt te werken aan een heel ingrijpende toegankelijkheidsmodus voor iOS. Deze moet het gebruik van je iPhone enorm stroomlijnen.
De tweede bèta van iOS 16.2 is nu beschikbaar. Deze brengt heel wat nieuwe features met zich mee, maar 9to5Mac richt de aandacht op iets dat achter de schermen van de update gebeurt. Er is namelijk een “Custom Accessibility Mode” ontdekt, die de interface en layout van iOS flink kan veranderen.
Met deze toegankelijkheidsmodus kunnen gebruikers bijvoorbeeld aanpassen hoe groot de tekst en app icoontjes zijn, welke apps er op het Home-scherm staan en welke fysieke knoppen wel en niet werken. In veel standaard iOS-apps worden bijna alle interface-elementen behalve de strikt noodzakelijke verwijderd. Dat alles moet het makkelijker maken om je iPhone te navigeren als de gewone interface wat ingewikkeld is.
Deze modus is niet aangekondigd door Apple en is ook niet beschikbaar voor gebruikers, zelfs niet in bèta. Het is dan ook goed mogelijk dat het nog iets langer duurt voordat gebruikers met deze opties aan de gang kunnen.

Apple gaat ook Siri makkelijker maken

Apple lijkt behoorlijk bezig met het stroomlijnen van bepaalde features. Zo kwam onlangs naar buiten dat het bedrijf ook Siri wil aanpassen. Het wordt dan onnodig om nog “Hey Siri” te zeggen: alleen “Siri” moet voldoende zijn. Die verandering zal op zijn vroegst volgend jaar worden uitgerold.