Viaplay weer onder vuur na F1 Grand Prix van België

News
maandag, 29 augustus 2022 om 9:30
max verstappen sergio perez gp belgie 2022f1661757854
Voor Max Verstappen was de Grand Prix van België een feestje, maar niet alle fans thuis konden ervan genieten. Viaplay ligt dan ook opnieuw onder vuur op social media na technische problemen.
Dat Viaplay dit seizoen de Formule 1 zou uitzenden werd groots gepresenteerd door de nieuwe streamingdienst, maar vooralsnog zorgt het bij de fans voor weinig blijdschap. Al sinds de voorbereiding van de sport zijn er klachten over de diensten van Viaplay. Of het nu gaat over het commentaar, de experts in de studio of de talloze technische problemen.
De problemen zijn zelfs zo erg dat de Consumentenbond heeft ingegrepen en Viaplay moet nu klanten compenseren als ze last hebben van technische problemen. De streamingdienst zegt daar aan mee te werken en ondertussen ‘snoeihard’ te werken om de problemen op te lossen. Toch waren er tijdens de Grand Prix van België opnieuw veel klachten te vinden op Twitter. En ook de commentatoren konden rekenen op flink wat kritiek.

Dominantie van Verstappen in België

Abonnees van Viaplay die de race wel zonder problemen konden volgen, zagen op Spa-Francorchamps een masterclass van Max Verstappen. De regerend wereldkampioen moest vanaf de veertiende plek starten, omdat zijn motor was vervangen. Toch was de Nederlander bij veel coureurs en de bookmakers de favoriet en hij heeft laten zien waarom.
Bij de start kwam Verstappen goed weg en zorgde hij ervoor dat hij niet in het gedrang terecht kwam. Al snel had hij een paar auto’s ingehaald en de botsing tussen Lewis Hamilton en Fernando Alonso hielp daar ook goed bij. Na de eerste ronde reed hij al achtste en in ronde 12 nam hij de leiding over van Carlos Sainz. Na een pitstop moest Verstappen de Spanjaard nog één keer inhalen en vervolgens kon hij zonder zorgen naar de overwinning rijden.
Concurrent Charles Leclerc had ondertussen een tegenvallende race. In de eerste ronde kwam een tear-off - achteraf zo bleek van Verstappen - in zijn brake duct terecht, waardoor hij al meteen een pitstop moest maken. Uiteindelijk wist hij zich op te werken naar de vijfde plek, maar een gok voor de snelste raceronde pakte dramatisch uit, waardoor de Monegask als zesde is geëindigd en nu op 98 punten achterstand staat in het kampioenschap.

Populair Nieuws