Viaplay weer onder vuur na F1 GP van Australië

News
maandag, 11 april 2022 om 9:30
f1viaplayf1641918326
Na een weekend geen Formule 1 was het afgelopen zondag weer tijd voor een nieuwe race, de Grand Prix van Australië. Viaplay had alleen weer problemen, waardoor de streamingdienst opnieuw onder vuur ligt op social media.
Het was niet bepaald een succesvol sportweekend voor Nederland. Mathieu van der Poel kon niet meedoen voor de winst in de Amstel Gold Race en Max Verstappen viel opnieuw uit met technische problemen tijdens de GP van Australië. Maar de F1-coureur was niet de enige met technische problemen.
Veel Nederlanders waren namelijk zondagochtend vroeg uit de veren om Verstappen over Albert Park in Melbourne te zien scheuren, maar sommige gebruikers van Viaplay zagen niet heel veel van het spektakel. De app had namelijk weer problemen, waarbij klanten allemaal blokjes zagen, in plaats van een scherp beeld.
Dat heeft opnieuw voor vele kritiek gezorgd op social media. Viaplay raadde mensen met de klachten aan om de app opnieuw op te starten en als dat niet hielp, om dan contact op te nemen met de klantenservice. Niet wat je wil horen als je gewoon live wil genieten van de F1-race.

Langer kritiek op Viaplay

Het is niet de eerste keer dat Viaplay onder vuur ligt op social media. Ook tijdens de andere races kampte de streamingdienst met problemen en ook de nieuwe commentatoren zijn niet bepaald geliefd. Er zijn zelfs gebruikers die Viaplay zelf op mute zetten en naar het commentaar van Olav Mol luisteren via Grand Prix Radio. Uit een recent onderzoek is gebleken dat slechts 7 procent van de Viaplay-gebruikers de dienst bestempelt als ‘goed’.
Peter Norrelund, de baas van moederbedrijf Nordic Entertainment Group, pareerde de kritiek op Viaplay recent nog. Volgens Norrelund liggen de technische problemen voornamelijk bij de gebruikers zelf en niet bij de bron. Zo zijn het bijvoorbeeld gaan om ‘de internetkwaliteit van de internetverbinding bij de gebruiker thuis’. Die uitspraak kon rekenen op veel negatieve reacties van klanten van Viaplay.