'Viaplay verkoopt internationale tak om de rest te redden'

News
donderdag, 30 november 2023 om 16:00
viaplay met tekstf1648643997
Het is al langer duidelijk dat het niet goed gaat met Viaplay. Naar verluidt gaat de Viaplay Group de internationale tak in Groot-Brittannië verkopen om de streamingdienst in andere landen te redden.
Vandaag moeten eindelijk de kwartaalcijfers voor Q3 van de Viaplay Group onthuld worden aan de aandeelhouders, maar het is al zeker dat er niet veel rooskleurige cijfers in zullen staan. Eerder dit jaar werden er namelijk al tegenvallende resultaten getoond, waarna de CEO besloot om op te stappen. En de bekendmaking van de nieuwe kwartaalcijfers zijn nu al twee keer uitgesteld, wat niks goeds belooft.
Volgens de Zweedse publicatie Dagens Industri heeft Viaplay alleen een plan om het vertrouwen van de aandeelhouders terug te winnen. Naar verluidt zal het bedrijf namelijk de Britse tak van Viaplay verkopen. Die tak zal dan weer in handen vallen van de vorige eigenaar SSBL Ltd.
Door de inkomsten van de verkoop van de Britse tak van Viaplay zouden er genoeg middelen vrijkomen om de overige takken van Viaplay te redden. Dat betekent dat de streamingdienst in Nederland kan blijven en de rechten voor de Formule 1 kan behouden. Naar verluidt heeft Viaplay eerder al in Nederland gepeild of er partijen zijn die de F1-licentie willen overnemen, maar de vraagprijs zou te hoog zijn.

Wanneer worden de kwartaalcijfers onthuld?

Het nieuwe plan van Viaplay zal waarschijnlijk bekendgemaakt worden naast de onthulling van de kwartaalcijfers. Die resultaten staan gepland om vandaag officieel onthuld te worden. Als het bedrijf niet het complete vertrouwen van de aandeelhouders wil verliezen, dan kan het niet nogmaals de bekendmaking uitstellen.

Populair Nieuws

Laatste Reacties