Max Verstappen moet het vanaf nu zonder vertrouwde kracht bij Red Bull doen

News
donderdag, 30 november 2023 om 9:30
max verstappen bradley scanesf1701336101
Tijdens het volgende seizoen zal Max Verstappen niet steeds begroet worden door een vertrouwd gezicht. Zijn trainer en fysio Bradley Scanes heeft namelijk besloten om te stoppen, maar heeft wel een mooi afscheid gegeven aan de drievoudig wereldkampioen.
In de Formule 1 zijn er veel aspecten die van invloed zijn op een coureur. Zo zijn er natuurlijk de engineers die de auto bouwen, maar ook de race engineer die voor, tijdens en na een Grand Prix nauw in contact staat met de coureur en dan is er nog de persoonlijke trainer. Laatstgenoemde brengt mogelijk de meeste tijd door met een coureur en is voor velen dan ook een buddy.
Dat laatste kan zeker gezegd worden van Bradley Scanes, die de afgelopen vier jaar de persoonlijke trainer en fysio was voor Max Verstappen. Het tweetal heeft samen veel meegemaakt en Scanes was ook steeds de eerste die klaar stond om Verstappen op te vangen na afloop van een race.
De trainer heeft alleen besloten om een punt te zetten achter zijn Formule 1-carrière. De GP van Abu Dhabi was de laatste race die Scanes beleefde als de trainer van Verstappen. In een bericht op Instagram neemt de trainer afscheid van Verstappen, waarin hij mooie woorden over heeft voor de Nederlander.

“Ik zal je missen vriend. We hebben gepusht. We hebben lol gehad. We hebben gewonnen. We namen met niets minder genoegen. Misschien voegde ik een paar procent toe, maar blijf doen wat je doet mijn vriend. Dit is deel van jouw magische verhaal. Bedankt dat je onderdeel bent geworden van mijn verhaal.”

Wie gaat de trainer vervangen?

Scanes stopt met zijn avontuur in de Formule 1, omdat hij meer tijd wil doorbrengen met zijn familie. Als trainer van Verstappen was hij dan ook veel onderweg, wat duidelijk wordt uit de cijfers die hij opsomt na tijd als trainer van de wereldkampioen: 4 jaar, 368 vluchten, 3 wereldkampioenschappen, 1 geweldige vriend.
Vanaf 2024 zal Rupert Manwaring, die afgelopen seizoen de trainer was van Carlos Sainz, de werkzaamheden van Scanes overnemen.

Populair Nieuws