‘Final Fantasy 16 pre-orders zorgen voor paniek’

  Het ziet er naar uit dat Final Fantasy 16 weer een topgame wordt. De game komt later deze maand uit, dus het duurt niet al te lang meer voor we zeker weten hoe goed hij is. Maar naar verluidt maakt Square Enix zich nu al zorgen om de verkoop van de game.

  Hoewel veel mensen tegen pre-orders zijn, is het voor velen nog steeds verleidelijk. Met name bij een grote franchise als Final Fantasy zullen veel fans hun exemplaar ruim van tevoren al besteld hebben. Maar bij Final Fantasy 16 zou dat tegenvallen.

  Journalist Imran Khan laat via zijn Patreon-pagina weten dat Square Enix enigszins in paniek is over de pre-orders van Final Fantasy 16. Dat zouden er namelijk veel minder zijn dan bij Final Fantasy 15. Dat de nieuwe game bij lancering op slechts één platform beschikbaar is, zou daarbij al zijn meegerekend.

  Lees ook: PC versie Final Fantasy 16 heeft geen haast

  Dat wil natuurlijk nog niet zeggen dat Final Fantasy 16 slecht gaat verkopen. Op de dag van release kunnen er heel wat exemplaren over de toonbank gaan die niet vooraf waren besteld. Maar Square Enix had blijkbaar gehoopt op meer gegarandeerde verkopen op dag één. Khan vraagt zich af of de tegevallende pre-order cijfers een reden zijn dat er onlangs ineens opvallend vroeg marketing werd gedaan voor Final Fantasy VII Rebirth.

  Wanneer is de release van Final Fantasy 16?

  Hoe Final Fantasy 16 verkoopt merken we snel genoeg. De game verschijnt op 22 juni en voor die tijd komt er een demo. In de previews waren wij tot dusver in ieder geval best te spreken over de game.

  Final Fantasy XVI

  Verkijgbaar vanaf 22 june 2023

  Meer over deze game
  Loading...
  x

  © 2005 - 2023 Alle rechten voorbehouden.