Lewis Hamilton wil weer tegen Max Verstappen racen

News
maandag, 05 juni 2023 om 12:00
lewis hamilton max verstappen gp spanje 2023f1685958075
Lewis Hamilton en Max Verstappen hadden veel verhitte duels tijdens het seizoen van 2021. Toch kan de Brit niet wachten om weer tegen de regerend wereldkampioen te racen.
Ruim een jaar lang heeft Mercedes zonder sidepods geracet in de Formule 1. Daar is in Monaco verandering in gekomen, toen het team aankwam met een grote upgrade voor de W14. In de krappe straten van Monaco kwamen de upgrades alleen nog niet helemaal tot leven.
Tijdens de Grand Prix van Spanje werd alleen duidelijk dat de sidepods en andere aanpassingen aan de W14 wel degelijk effect hebben gehad. Lewis Hamilton werd tweede in Barcelona en George Russell derde, terwijl hij vanaf de twaalfde plaats moest beginnen.
Hamilton is erg blij met de upgrades voor de auto en de zevenvoudig wereldkampioen is nog van plan om een tijdje door te gaan in de Formule 1. Hij wil weer namelijk tegen zijn oude rivaal racen, zo laat hij weten aan onder andere GPblog.com.

“Ik voel me fit en gezond en ik denk dat dit een solide race voor mij was en ik denk dat ik zo lang mogelijk door wil gaan. Ik wil zijn waar Verstappen is, of in ieder geval wil ik tegen hem racen. Ik ben super gefocust om dat punt te bereiken.”

Lange weg te gaan voor Hamilton

Of het Mercedes lukt om dit seizoen nog het gat met Red Bull Racing te dichten is alleen nog de vraag. Ondanks dat Sergio Perez niet verder kwam dan de vierde plaats in Spanje, kwam de rest van het veld niet eens in de buurt van Max Verstappen.
De Nederlander domineerde het hele weekend en is met twintig seconden voorsprong geëindigd op Hamilton. Verstappen was zelfs zo sterk dat hij zijn derde Grand Chelem op zijn naam mocht schrijven.

Populair Nieuws